Netradiční koktejly z vína
Hlavní ingrediencí pro všechny následující koktejly je víno v různých podobách. Je doplněno na první pohled poněkud netradičními ingrediencemi. Všechny receptury vypadají opravdu velmi jednoduše a není to nic, co by nešlo snadno a rychle připravit v domácích podmínkách.
Pokud máte chuť experimentovat, určitě je vyzkoušejte, třeba při letním grilování s přáteli a možná mezi nimi najdete svého favorita.
Lesní ticho
Na koktejl s poněkud romantickým názvem Lesní ticho budete potřebovat kromě vína ještě typické lesní ovoce – borůvky, které jsou v koktejlu doplněny borůvkovým džusem a sodovou vodou.
Tady snad jen malá poznámka – pokud neseženete borůvkový džus, který není, zejména v menších supermarketech úplně běžnou složkou sortimentu, můžete si ho snadno připravit právě přímo z borůvek. Pokud nemáte k dispozici borůvky čerstvé, lze použít i ty mražené.
Ingredience potřebné pro koktejl Lesní ticho
- 1 dl – polosuché růžové víno
- 0,5 dl – borůvkový džus
- 0,5 dl – sodová voda na dolití
- Několik kusů borůvek – jako ozdoba
- Kostky ledu
Postup přípravy koktejlu Lesní ticho
- Do větší balonové sklenky na stopce dáme kostky ledu.
- Na led nalijeme borůvkový džus.
- Přidáme víno.
- Poté sklenici dolijeme sodovou vodou.
- Do sklenice vložíme pár borůvek jako ozdobu.
- Koktejl lehce promícháme barmanskou lžičkou a máme hotovo.
Halb und Halb
Jak už německý název koktejlu napovídá, tak tento koktejl má velmi jednoduché složení, skládá se pouze ze dvou složek, zastoupených ve stejném poměru. A těmi přísadami jsou tiché a šumivé víno.
Ač se může jeho příprava zdát velice snadná, opak je pravdou. Tedy příprava snadná je, ale hledání správných ingrediencí a experimentování s víny vám určitý čas zabere. Ale na druhou stranu, když už najdete tu správnou kombinaci, příprava koktejlu pak už bude hračka.
Ingredience potřebné pro koktejl Halb und Halb
- 1 dl tiché víno dle vlastní volby
- 1 dl šumivé víno dle vlastní volby
- kostky ledu
Postup přípravy koktejlu Halb und Halb
- Větší balonovou sklenku na stopce naplňte ledem.
- Na led nalijeme suché víno.
- Přidáme šumivé víno.
- Koktejl je hotov.
Ovocná limonáda ze studeného svařáku
Studený svařák si můžete vychutnat v kombinaci s ovocem, kdy lze chuťově přirovnat ke španělské sangrii. Tento koktejl je ideální nápoj pro horké letní večery, kdy vás příjemně osvěží a zároveň vás lehce opije. Představuje skvělou alternativu k limonádám. A když si ho nalijete do sklenky společně s ovocem, ve kterém jsme ho vařili, a přidáte pár kostek ledu, získáte osvěžující limonádu. Díky ananasu a pomeranči získá studený svařák sladší chuť i bez cukru. Ovoce a koření dodá nápoji sladkost a štiplavost, není nutné přidávat další cukr, ale možné to samozřejmě je.
Ingredience potřebné pro koktejl Ovocná limonáda ze studeného svařáku
- láhev červeného vína
- 1 ks citrón
- polovina ananasu
- 1 pomeranč
- 2 svitky skořice
- 6 ks hřebíček
- 3 ks badyán
- cukr dle chuti, lze vynechat
Postup přípravy koktejlu Ovocná limonáda ze studeného svařáku
- Ovoce oloupeme a nakrájíme na kostky.
- Do hrnce dáme 1,5 dl vody, přidáme koření a přivedeme k varu.
- Poté vložíme ovoce a cca 15 minut vše svaříme na mírném plamenu.
- Poté přidáme víno, a jen lehce prohřejeme do max. cca 70 stupňů Celsia, aby se nám z vína neodpařil alkohol.
- Ovocnou limonádu ze studeného svařáku necháme vychladnout a můžeme podávat.
Peardise
Peardise je osvěžující koktejl, a jak už název napovídá, obsahuje hrušku, a pak také šumivé víno. Je to jeden z těch koktejlů, které můžete popíjet celý den a pak se až budete divit, že se už neudržíte na nohou.
Ingredience potřebné pro koktejl Peardise
- 40 ml hruškového likéru
- 30 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 10 ml hruškového sirupu
- šumivé víno na dolití
- plátek hrušky na ozdobu
Postup přípravy koktejlu Peardise
- Do šejkru dejte kostky ledu.
- Přidejte všechny tekuté suroviny, kromě šumivého vína a důkladně protřepejte.
- Obsah šejkru přelijte do velké balonové sklence na stopce naplněné ledem.
- Sklenku dolijte šumivým vínem a ozdobte plátkem hrušky.
- Koktejl je hotov.