Netradiční koktejly z vína

Hlavní ingrediencí pro všechny následující koktejly je víno v různých podobách. Je doplněno na první pohled poněkud netradičními ingrediencemi. Všechny receptury vypadají opravdu velmi jednoduše a není to nic, co by nešlo snadno a rychle připravit v domácích podmínkách.

Pokud máte chuť experimentovat, určitě je vyzkoušejte, třeba při letním grilování s přáteli a možná mezi nimi najdete svého favorita.

Lesní ticho

Na koktejl s poněkud romantickým názvem Lesní ticho budete potřebovat kromě vína ještě typické lesní ovoce – borůvky, které jsou v koktejlu doplněny borůvkovým džusem a sodovou vodou.

Tady snad jen malá poznámka – pokud neseženete borůvkový džus, který není, zejména v menších supermarketech úplně běžnou složkou sortimentu, můžete si ho snadno připravit právě přímo z borůvek. Pokud nemáte k dispozici borůvky čerstvé, lze použít i ty mražené.

Ingredience potřebné pro koktejl Lesní ticho

  • 1 dl – polosuché růžové víno
  • 0,5 dl – borůvkový džus
  • 0,5 dl – sodová voda na dolití
  • Několik kusů borůvek – jako ozdoba
  • Kostky ledu

Postup přípravy koktejlu Lesní ticho

  1. Do větší balonové sklenky na stopce dáme kostky ledu.
  2. Na led nalijeme borůvkový džus.
  3. Přidáme víno.
  4. Poté sklenici dolijeme sodovou vodou.
  5. Do sklenice vložíme pár borůvek jako ozdobu.
  6. Koktejl lehce promícháme barmanskou lžičkou a máme hotovo.

Halb und Halb

Jak už německý název koktejlu napovídá, tak tento koktejl má velmi jednoduché složení, skládá se pouze ze dvou složek, zastoupených ve stejném poměru. A těmi přísadami jsou tiché a šumivé víno.

Ač se může jeho příprava zdát velice snadná, opak je pravdou. Tedy příprava snadná je, ale hledání správných ingrediencí a experimentování s víny vám určitý čas zabere. Ale na druhou stranu, když už najdete tu správnou kombinaci, příprava koktejlu pak už bude hračka.

Ingredience potřebné pro koktejl Halb und Halb

  • 1 dl tiché víno dle vlastní volby
  • 1 dl šumivé víno dle vlastní volby
  • kostky ledu

Postup přípravy koktejlu Halb und Halb

  1. Větší balonovou sklenku na stopce naplňte ledem.
  2. Na led nalijeme suché víno.
  3. Přidáme šumivé víno.
  4. Koktejl je hotov.

Ovocná limonáda ze studeného svařáku

Studený svařák si můžete vychutnat v kombinaci s ovocem, kdy lze chuťově přirovnat ke španělské sangrii. Tento koktejl je ideální nápoj pro horké letní večery, kdy vás příjemně osvěží a zároveň vás lehce opije. Představuje skvělou alternativu k limonádám. A když si ho nalijete do sklenky společně s ovocem, ve kterém jsme ho vařili, a přidáte pár kostek ledu, získáte osvěžující limonádu. Díky ananasu a pomeranči získá studený svařák sladší chuť i bez cukru. Ovoce a koření dodá nápoji sladkost a štiplavost, není nutné přidávat další cukr, ale možné to samozřejmě je.

Ingredience potřebné pro koktejl Ovocná limonáda ze studeného svařáku

  • láhev červeného vína
  • 1 ks citrón
  • polovina ananasu
  • 1 pomeranč
  • 2 svitky skořice
  • 6 ks hřebíček
  • 3 ks badyán
  • cukr dle chuti, lze vynechat

Postup přípravy koktejlu Ovocná limonáda ze studeného svařáku

  1. Ovoce oloupeme a nakrájíme na kostky.
  2. Do hrnce dáme 1,5 dl vody, přidáme koření a přivedeme k varu.
  3. Poté vložíme ovoce a cca 15 minut vše svaříme na mírném plamenu.
  4. Poté přidáme víno, a jen lehce prohřejeme do max. cca 70 stupňů Celsia, aby se nám z vína neodpařil alkohol.
  5. Ovocnou limonádu ze studeného svařáku necháme vychladnout a můžeme podávat.

Peardise

Peardise je osvěžující koktejl, a jak už název napovídá, obsahuje hrušku, a pak také šumivé víno. Je to jeden z těch koktejlů, které můžete popíjet celý den a pak se až budete divit, že se už neudržíte na nohou.

Ingredience potřebné pro koktejl Peardise

  • 40 ml hruškového likéru
  • 30 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 10 ml hruškového sirupu
  • šumivé víno na dolití
  • plátek hrušky na ozdobu

Postup přípravy koktejlu Peardise

  1. Do šejkru dejte kostky ledu.
  2. Přidejte všechny tekuté suroviny, kromě šumivého vína a důkladně protřepejte.
  3. Obsah šejkru přelijte do velké balonové sklence na stopce naplněné ledem.
  4. Sklenku dolijte šumivým vínem a ozdobte plátkem hrušky.
  5. Koktejl je hotov.