Francouzská káva
Francouzská káva je další z výborných dezertních kávových koktejlů. Jednou z hlavních složek této kávy je samozřejmě francouzská specialita – koňak, chuť je zjemněna likérem Grand Marnier a vše je přikryto kopcem šlehačky s posypem strouhané čokololády.
Náročnost přípravy
Příprava má svůj daný postup, který je docela jednoduchý, káva se připravuje z překapávané kávy, nikoliv espressa. Lze použít například french press. Pro šlehanou smetanu pak platí, že jí nelze nahrazovat ničím jiným, zejména ne rostlinnými náhražkami ve spreji.
Recept na přípravu
- Připravíme si potřebné ingredience
- Překapávanou kávu (1,5 dl)
- Koňak (0,3 dl)
- Grand Marnier likér (0,3 dl) – pomerančový likér s koňakem
- Šlehanou smetanu (30%)
- Strouhanou hořkou čokoládu na zdobení
- Sklenici na kávu (silnostěnná na stopce s ouškem) nahřejeme horkou vodou
- Na dno sklenice nalejeme koňak a likér Grand Marnier
- Vše zalijeme horkou překapávanou kávou
- Ihned přiklopíme kopečkem smetany, aby se alkohol nestihl začít odpařovat
- Posypeme strouhanou čokoládou
- Drink je hotov
Závěr
Recept, který se skládá ze tří přísad. Francouzská káva je dezertním nápojem pro chladná odpoledne. Je horká, aromatická a lahodná. Voní, hřeje a příjemně chutná, takže si ji hned zamilujete.
Receptura tohoto kávového koktejlu je velmi volná a tak lze volit podle vlastní chuti a z toho, co máte zrovna k dispozici. Do francouzské kávy však patří pouze francouzské destiláty a likéry. Je jich ale tolik, že určitě bude z čeho vybírat.
