Světové koktejly – Negroni

Koktejl Negroni je považován za aperitiv. Pravidelně se umisťuje mezi 10 nejoblíbenějšími koktejly na světě Dokonalá chuť učarovala početnému zástupu příznivců. Jeho hořko-sladká chuť totiž skvěle nabudí k jídlu.

Náročnost přípravy koktejlu Negroni

Příprava je tak rychlá a snadná, že ji zvládne naprosto každý. Koktejl se připravuje přímo ve sklenici.

Recept na přípravu koktejlu Negroni

  1. Připravíme si potřebné ingredience
    • Gin (0,3 dl)
    • Vermut sladký červený, např. Cinzano (0,3 dl)
    • Campari (0,3 dl)
    • Kostky ledu
    • plátek pomeranče (lze použít i citron, nebo jiný citrus)
  2. Do sklenice na whisky (old-fashioned glass) vložíme kostky ledu, přidáme všechny tekuté suroviny a zamícháme barovou lžičkou.
  3. Plátek pomeranče nad koktejlem rozlomíme, aby se uvolnily esenciální oleje a ovoněly ho. Poté jím ozdobíme okraj sklenice. později lze přidat přímo do koktejlu.
  4. Drink je hotov

Postup přípravy koktejlu můžete shlédnout na videu níže.

Postup přípravy koktejlu Negroni

Historie koktejlu Negroni

Podle nejznámějšího příběhu bylo Negroni vynalezeno ve Florencii (Itálie) v r. 1919 v kavárně Casoni. Pojmenováno bylo podle hraběte Camilla Negroniho, který požádal barmana (Fosca Scarselliho), aby mu do jeho oblíbeného nápoje – Americano – přimíchal gin. V anglických koktejlových příručkách se název Negroni objevuje až od roku 1947.

Ale jako u většiny koktejlů je původ a historie opředena barovými legendami.

Závěr

Po rozšíření koktejlu byla v Trevisu, v Itálii založena společnost Negroni Destilárny (Negroni Distillerie), která začala produkovat nápoj pod značkou „Antico Negroni 1919“.

Velké množství koktejlů vzniko jako variace na Negroni, od roku 2013 pořádá firma Campari celosvětovou akci Negroni week, během které barmani míchají Negroni a jeho různé variace, část zisku je pak věnována na charitu.