Coco Espresso Affogato Cocktail

Tento koktejl je sladká lahůdka plná chutí pro všechny milovníky kávy. Nejedná se už o koktejl v pravém slova smyslu, ale spíše o kávový dezert, nebo zmrzlinový pohár plný intenzivních chutí a lokální italskou specialitu a lahůdku.

Náročnost přípravy Coco Espresso Affogato

Příprava je tak rychlá a snadná, postačí běžný přístroj na espresso, pokud nemáme, volíme přípravu alternativní. Jako u každé jiné kávy. Rovněž tak lze alternativně použít kávu instantní.

Recept na přípravu Coco Espresso Affogato Cocktail

  1. Připravíme si potřebné ingredience
    • Espresso – klasické (7 g kávy, 30 ml objem nápoje)
    • Grappu (0,5 dl)
    • Kávový likér (0,2 dl) – např. Kahlúa
    • Kokosový likér (0,2 dl) – např. Malibu
    • Smetanovou zmrzlinu dle výběru (1 kopeček) – nejlépe vanilka, káva, čokoláda
    • Kotky ledu
  2. Do dezertní sklenice na nožce vložíme 3 kostky ledu
  3. Přidáme grappu, kávový likér a kokosový likér
  4. Přidáme kopeček smetanové zmrzliny dle výběru
  5. Vše zalijeme horkým espressem
  6. Drink je hotov
  7. Ihned konzumujeme lžičkou

Postup přípravy můžete sledovat na videu níže.

Ingredience Coco Espresso Affogato

Základem koktejlu Espresso Affogato je zmrzlina a espresso. Zmrzlina by měla být pouze smetanová a espresso dvojité (nikoliv lungo). Pokud použijeme na dochucení likéry a destiláty, postačí jednoduché espresso.

Složení koktejlu je velmi volné a může být doplněn o vaše oblíbené chutě, například karamel, nebo sekané pražené lískové oříšky. Záleží na vaší chuti.

Závěr

Affogato (z italštiny utopený) je ideální pochoutka na léto. Je to absolutně jednoduchý kávový dezert, který se skládá jen ze dvou ingrediencí: zmrzliny a espressa. V případě zájmu můžeme affogato dochutit karamelem, posypat skořicí, oříšky nebo čokoládou. Pro přípravu affogata se nejvíce hodí smetanová nebo vanilková zmrzlina.

Nezapomeňte při návštěvě Itálie tuto specialitu ochutnat.

V Itálii vám espresso podají zvlášť a dokončení tohoto kávového koktejlu je tak už jen na vás.