Campari Soda – Koktejl z Itálie

Italský kořeněný bitter Campari je jako stvořený pro přípravu výborných koktejlů.

O koktejlu Campari Soda

A právě jedním z těch opravdu jednoduchých a geniální je italský koktejl Campari Soda. Samotné Campari je hořkosladký kořeněný bitter s chutí a vůní pomerančů. Obsahuje 25% alkoholu a to je stále v horkém italském podnebí příliš.

Campari Soda je tak elegantním řešením, jak si vychutnat výborné Campari a zároveň se osvěžit a příliš se neopít. Campari Soda se dá popíjet celé odpoledne a výsledný koktejl bude obsahovat méně alkoholu, než běžné víno.

Potřebné suroviny pro přípravu koktejlu Campari Soda

  • Campari – 0,4 dl
  • Soda – 0,6 dl
  • kostky ledu
  • plátek pomeranče na zdobení

Postup přípravy koktejlu Campari Soda

  1. Sklenici old-fashioned glass (whiskovku) naplníme kostkami ledu
  2. Na led nalijeme nejprve bitter Campari a poté sodovou vodu
  3. Lehce promícháme barmanskou lžičkou
  4. Ozdobíme plátkem pomeranče
  5. Koktejl je hotov

Z historie Campari Soda

Koktejl Campari Soda najde své využití zejména jako aperitiv.

Ovšem v běžné prodejní síti lze zakoupit tento koktejl pod stejným názvem již namíchaný, připravený ke konzumaci.

Jde o spojení legendárního italského Campari a sody v poměru 40:60. Podávání je velmi rychlé a jednoduché: naplňte sklenici ledem, nalijte lahvičku Campari Soda a ozdobte plátkem pomeranče.

Campari Soda je první „ready to drink“ produkt v historii alkoholických nápojů. Ikonickou lahvičku navrhl již v roce 1932 Fortunato Depero, jeden z nejslavnějších futuristických umělců. Představuje symbol italského designu a umění.

Pokud si chcete koktejl Campari Soda vychutnat jako pravý Ital, připravte si k němu různé druhy antipasti.