Crodino Spritz – Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické koktejly jsou poslední dobou stále populárnější.
Za tímto trendem stojí bezesporu nová generace konzumentů, která se staví ke konzumaci alkoholu umírněným způsobem a spíše než alkoholický nápoj samotný vyhledávají uvolněnou atmosféru, barové prostředí a společnost přátel. U toho všeho ale zároveň také vyžadují rafinovanou chuť a trochu toho barmanského umění.
Vše si tak můžete užít s čistou hlavou a poté ještě odjet vlastním vozem.

Italské Crodino
Crodino vzniklo v Itálii v roce 1965. Bylo vytvořeno s jedinečnou hořkosladkou chutí jako ideální nápoj pro ty, kteří dávají přednost nealkoholickému aperitivu. Dnes je italskou klasikou a jeho obliba stále roste po celém světě.
Crodino oblíbili spotřebitelé nejen na italském trhu, ale i za jeho hranice, originální receptura však zůstává od jeho vzniku nezměněna. Jedinečnou chuť aperitivu Crodino si dnes můžete vychutnat v mnoha zemích po celém světě. Stále však s jeho původní autentickou recepturou.
Crodino se vyrábí ve dvou variantách – viz níže.

Náročnost přípravy koktejlu Crodino Spritz
Je velmi jednoduchá, jednotlivé suroviny se pouze nalijí do větší vinné sklenice a jen lehce promíchají.
Recept na přípravu koktejlu Crodino Spritz
- Připravíme si potřebné ingredience
- Crodino (jednu láhev 0,1 dl)
- Sodovou vodu na dolití (0,1 dl)
- Led
- Plátek pomeranče na zdobení
- Větší sklenici na víno naplníme kostkami ledu až po okraj.
- Na led nalijeme celou láhev Crodina.
- Dolijeme sklenici stejným množstvím sody.
- Koktejl jen lehce promícháme barovou lžičkou, aby mu zůstala perlivost.
- Nad drinkem rozlomíme pomerančovou kůru, abychom ho ovoněli.
- Zdobíme plátkem pomeranče.
- Drink je hotov
Poznámka
Pro přípravu tohoto koktejlu můžete využít obě varianty Crodina a sami posoudit, která vám více chutná.
Tento koktejl je tím pravým osvěžením pro horké letní dny, kdy, vzhledem k velkému množství ledu ve sklenici zůstává dlouho chladný.

Varianty Crodina
Crodino biondo
Nealkoholický aperitiv s jedinečnou hořkosladkou chutí. Šumivý a zlatavý nápoj, který se skvěle hodí k popíjení při západu slunce.
- Aroma – Přetrvávající pomerančové a ovocné tóny, lehce kořeněné s bylinným nádechem.
- Barva – Světlá, sytě žlutá s oranžovými odlesky.
- Chuť – Perlivost s nezaměnitelnou jedinečnou chutí. Otevírá se citrusovými a výraznými pomerančovými tóny, které vedou k podmanivě hořké sladkosti, doplněné o komplexní chutě koření.
- Dochuť – Sofistikovaný a překvapivý závěr s citrusovou kořeněností a s bylinnými a dřevitými podtóny.
Crodino rosso
Ve variantě Crodino rosso, se tóny červených pomerančů dokonale prolínají s citrusovou hořkostí. Chuť je skutečnou esencí červeného hořkého nealkoholického aperitivu.
- Aroma – Citrusové tóny červených pomerančů a koření.
- Barva – Jasně červená s odlesky granátového jablka.
- Chuť – Svěží tóny červených pomerančů doplněné o typickou kořeněnou hořkost.
