Italský nealkoholický bitter Crodino
Italové jsou opravdoví mistři v gastronomii a k jejich mistrovství patří nejen legendární pokrmy, dezerty, kávy, alkoholické nápoje, ale také nápoje nealkoholické.
Pokud už jakéhokoliv důvodu nemůžete, či nechcete pít alkohol, jsou tyto bittery jasnou volbou a velmi oblíbeným aperitivem. Pojďme se se podívat na Crodino – ten nejznámější z nich.
Crodino je ztělesněním italského nealkoholického aperitivu, který ožívá v nezapomenutelné a osvěžující chutí.
Původ a historie Crodina
Crodino je pojmenované po oblasti Crodo, v severním Piedmontu, kde se přímo také vyrábí.
Crodino vzniklo v Itálii a jeho receptura se nikdy nezměnila. Bylo vytvořeno s jedinečnou hořkosladkou chutí jako ideální nápoj pro ty, kteří dávají přednost nealkoholickému aperitivu. Dnes je italskou klasikou a jeho obliba stále roste po celém světě.
Crodino vznikl v roce 1965. Vznikl v době, kdy v Itálii různí likérníci a podnikatelé usilovali o vytvoření nealkoholického nebo nízkoalkoholického nápoje, jelikož si spotřebitelé takový výrobek stále více žádali. Tento trend se dnes opakuje, protože se spotřebitelé stále více zajímají o nabídky s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Proto se aperitiv Crodino stal součástí italské kultury a je oblíbený i mimo Itálii. A v současné době obliba Crodina a jeho jedinečné chuti neustále roste. Crodino se díky své nezaměnitelné chuti a originální receptuře prosazuje v nových zeměpisných oblastech.
V roce 1995 společnost Crodino koupila skupina Campari group, významný hráč v celosvětovém lihovarnickém průmyslu. Od té doby si Crodino oblíbili spotřebitelé nejen na italském trhu, ale i za jeho hranice, originální receptura však zůstává od jeho vzniku nezměněna. Jedinečnou chuť aperitivu Crodino si dnes můžete vychutnat v mnoha zemích po celém světě. Stále však s jeho původní autentickou recepturou.
Výroba Crodina
Vytvořit nadčasovou a osobitou recepturu nealkoholického aperitivu vyžaduje čas a pozornost věnovanou detailům. Prozkoumejte recepturu podrobněji a poznejte jedinečný proces výroby, jež dodáva nápoji Crodino svou osobitou a komplexní chuť a činí ho tak výjimečným.
Při výrobě nápoje Crodino se smíchají všechny rostlinné ingredience a nechají se macerovat až šest měsíců. Ano, až šest měsíců pro dokonalý výsledek. A jelikož je Crodino nealkoholický aperitiv, můžete si ho vychutnat kdykoli budete chtít.
Crodino staví pouze na nejvybranějších surovinách té nejvyšší kvality. Obsahuje celkem 15 ingrediencí. Byliny, koření a kořeny, včetně kardamomu, koriandru a muškátového oříšku, které mu propůjčují svou jedinečnou vůni a chuť. Originální receptura je samozřejmě tajná.
Úspěch nealkoholického aperitivu Crodino tkví v šestiměsíčním zrání, kde se všechny látky spojí v dokonalou přehlídku vůní a chutí založené na hořkosti. Rostlinné látky jsou extrahovány pomocí tradičních metod, nezměněných od svého vzniku v 60. letech. To nápoji poskytuje jeho bohatou a překvapivě komplexní chuť.
Varianty Crodina
Crodino biondo
Nealkoholický aperitiv s jedinečnou hořkosladkou chutí. Šumivý a zlatavý nápoj, který se skvěle hodí k popíjení při západu slunce.
- Aroma – Přetrvávající pomerančové a ovocné tóny, lehce kořeněné s bylinným nádechem.
- Barva – Světlá, sytě žlutá s oranžovými odlesky.
- Chuť – Perlivost s nezaměnitelnou jedinečnou chutí. Otevírá se citrusovými a výraznými pomerančovými tóny, které vedou k podmanivě hořké sladkosti, doplněné o komplexní chutě koření.
- Dochuť – Sofistikovaný a překvapivý závěr s citrusovou kořeněností a s bylinnými a dřevitými podtóny.
Crodino rosso
Ve variantě Crodino rosso, se tóny červených pomerančů dokonale prolínají s citrusovou hořkostí. Chuť je skutečnou esencí červeného hořkého nealkoholického aperitivu.
- Aroma – Citrusové tóny červených pomerančů a koření.
- Barva – Jasně červená s odlesky granátového jablka.
- Chuť – Svěží tóny červených pomerančů doplněné o typickou kořeněnou hořkost.
Jak se pije Crodino
To není opravdu nic složitého, stačí pouze dodržet stávající kroky:
- Naplňte sklenici na stopce ledem.
- Na led nalijte Crodino.
- Pro více bublinek přidejte trochu sodovky.
- Přidejte plátek pomeranče.
Vychutnat si ho můžete jako aperitiv na ledu, ale pít se dá také se sodou či s tonikem.
Crodino se vychutnává velmi pomalu, nejlépe s přáteli při západu slunce a hodím se k němu slané občerstvení v podobě oříšků a crackerů.
Popíjejte Crodino společně s jednohubkami v italském stylu, jako jsou například tapas, cicchetti, sýry, uzeniny, nebo si ho vychutnejte jako nápoj k jídlu. Užijte si ho zkrátka po svém.