Italský nealkoholický bitter Crodino

Italové jsou opravdoví mistři v gastronomii a k jejich mistrovství patří nejen legendární pokrmy, dezerty, kávy, alkoholické nápoje, ale také nápoje nealkoholické.

Pokud už jakéhokoliv důvodu nemůžete, či nechcete pít alkohol, jsou tyto bittery jasnou volbou a velmi oblíbeným aperitivem. Pojďme se se podívat na Crodino – ten nejznámější z nich.

Crodino je ztělesněním italského nealkoholického aperitivu, který ožívá v nezapomenutelné a osvěžující chutí.

Původ a historie Crodina

Crodino je pojmenované po oblasti Crodo, v severním Piedmontu, kde se přímo také vyrábí.

Crodino vzniklo v Itálii a jeho receptura se nikdy nezměnila. Bylo vytvořeno s jedinečnou hořkosladkou chutí jako ideální nápoj pro ty, kteří dávají přednost nealkoholickému aperitivu. Dnes je italskou klasikou a jeho obliba stále roste po celém světě.

Crodino vznikl v roce 1965. Vznikl v době, kdy v Itálii různí likérníci a podnikatelé usilovali o vytvoření nealkoholického nebo nízkoalkoholického nápoje, jelikož si spotřebitelé takový výrobek stále více žádali. Tento trend se dnes opakuje, protože se spotřebitelé stále více zajímají o nabídky s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Proto se aperitiv Crodino stal součástí italské kultury a je oblíbený i mimo Itálii. A v současné době obliba Crodina a jeho jedinečné chuti neustále roste. Crodino se díky své nezaměnitelné chuti a originální receptuře prosazuje v nových zeměpisných oblastech.

V roce 1995 společnost Crodino koupila skupina Campari group, významný hráč v celosvětovém lihovarnickém průmyslu. Od té doby si Crodino oblíbili spotřebitelé nejen na italském trhu, ale i za jeho hranice, originální receptura však zůstává od jeho vzniku nezměněna. Jedinečnou chuť aperitivu Crodino si dnes můžete vychutnat v mnoha zemích po celém světě. Stále však s jeho původní autentickou recepturou.

Výroba Crodina

Vytvořit nadčasovou a osobitou recepturu nealkoholického aperitivu vyžaduje čas a pozornost věnovanou detailům. Prozkoumejte recepturu podrobněji a poznejte jedinečný proces výroby, jež dodáva nápoji Crodino svou osobitou a komplexní chuť a činí ho tak výjimečným.

Při výrobě nápoje Crodino se smíchají všechny rostlinné ingredience a nechají se macerovat až šest měsíců. Ano, až šest měsíců pro dokonalý výsledek. A jelikož je Crodino nealkoholický aperitiv, můžete si ho vychutnat kdykoli budete chtít.

Crodino staví pouze na nejvybranějších surovinách té nejvyšší kvality. Obsahuje celkem 15 ingrediencí. Byliny, koření a kořeny, včetně kardamomu, koriandru a muškátového oříšku, které mu propůjčují svou jedinečnou vůni a chuť. Originální receptura je samozřejmě tajná.

Úspěch nealkoholického aperitivu Crodino tkví v šestiměsíčním zrání, kde se všechny látky spojí v dokonalou přehlídku vůní a chutí založené na hořkosti. Rostlinné látky jsou extrahovány pomocí tradičních metod, nezměněných od svého vzniku v 60. letech. To nápoji poskytuje jeho bohatou a překvapivě komplexní chuť.

Varianty Crodina

Crodino biondo

Nealkoholický aperitiv s jedinečnou hořkosladkou chutí. Šumivý a zlatavý nápoj, který se skvěle hodí k popíjení při západu slunce.

  • Aroma – Přetrvávající pomerančové a ovocné tóny, lehce kořeněné s bylinným nádechem.
  • Barva – Světlá, sytě žlutá s oranžovými odlesky.
  • Chuť – Perlivost s nezaměnitelnou jedinečnou chutí. Otevírá se citrusovými a výraznými pomerančovými tóny, které vedou k podmanivě hořké sladkosti, doplněné o komplexní chutě koření.
  • Dochuť – Sofistikovaný a překvapivý závěr s citrusovou kořeněností a s bylinnými a dřevitými podtóny.

Crodino rosso

Ve variantě Crodino rosso, se tóny červených pomerančů dokonale prolínají s citrusovou hořkostí. Chuť je skutečnou esencí červeného hořkého nealkoholického aperitivu.

  • Aroma – Citrusové tóny červených pomerančů a koření.
  • Barva – Jasně červená s odlesky granátového jablka.
  • Chuť – Svěží tóny červených pomerančů doplněné o typickou kořeněnou hořkost.

Jak se pije Crodino

To není opravdu nic složitého, stačí pouze dodržet stávající kroky:

  1. Naplňte sklenici na stopce ledem.
  2. Na led nalijte Crodino.
  3. Pro více bublinek přidejte trochu sodovky.
  4. Přidejte plátek pomeranče.

Vychutnat si ho můžete jako aperitiv na ledu, ale pít se dá také se sodou či s tonikem.

Crodino se vychutnává velmi pomalu, nejlépe s přáteli při západu slunce a hodím se k němu slané občerstvení v podobě oříšků a crackerů.

Popíjejte Crodino společně s jednohubkami v italském stylu, jako jsou například tapas, cicchetti, sýry, uzeniny, nebo si ho vychutnejte jako nápoj k jídlu. Užijte si ho zkrátka po svém.