Koktejl High Society – hit 90tek
Koktejl High Society představuje kombinaci vyvážených chutí, které se navzájem doplňují a vytvářejí dokonalý a osvěžující celek. Hořkost zastupuje Campari a grapefruitový džus, říznost gin a sladkost broskvový likér. Výsledkem je dokonalá hořkosladká chuť.
Náročnost přípravy koktejlu High Society
Příprava je tak rychlá a snadná, že ji zvládne naprosto každý. Koktejl se připravuje přímo v šejkrku, kam se vloží všechny suroviny a důkladně vyšejkrují.
Recept na přípravu koktejlu High Society
- Připravíme si potřebné ingredience
- Gin (0,4 dl)
- Broskvový likér (0,2 dl)
- Campari (0,2 dl)
- Grapefruitový džus (1,0 dl)
- Plátek grapefruitu na zdobení a slámku
- Do sklenice high ball (malý tumbler) vložíme kostky ledu asi do 2/3
- Všechny tekuté suroviny dáme do šejkru společně s několika kostkami ledu a důkladně protřepeme
- Poté přes srtainer (barmanské sítko) přelejeme obsah šejkru do sklenice na čistý led
- Ozdobíme plátkem grapefruitu a vložíme slámku
- Drink je hotov
Přípravu koktejlu může shlédnout na videu níže.
Historie koktejlu High Society
Koktejl High Society se proslavil především u nás v Česku, a to díky legendárnímu Burgy’s baru. Tento bar zahájil provoz v roce 1995 a velice brzy poté se objevil v žebříčku nejlepší barů na světě. Jeho majitelé Václav Vojíř a Zdeněk Šulc dříve působili v německém baru poblíž Mnichova, a právě tady stáli při vzniku High Society koktejlu. Koktejl byl v tomto baru v Německu vymyšlen a měl být použit do soutěže o nejlepší drink na bázi ginu. Z účasti v soutěži nakonec sešlo, ale koktejl zůstal a byl zařazen do nabídky nově otevřeného baru v Praze, kde se stal hitem.
Závěr
Název koktejlu High Society evokuje tehdy vznikající vyšší společenskou třídu podnikatelů a restituentů.
High Society je považován za českou devadesátkovou klasiku. Není náročný na přípravu a tak i v dnešní době, má své příznivce. Je to taková klasika, která se neomrzí. Je úžasně osvěžující, je vhodný na letní párty, oslavu i všední večery. Jeho příprava není náročná a jeho hořkosladká chuť je dokonale vyvážená. Jestli jste ještě neměli šanci jej ochutnat, určitě to napravte! Najdete ho v nabídce každého lepšího baru a s pomocí pár barmanských pomůcek si jej snadno namícháte i doma.