Netradiční bary – Manila, Filipíny

Tak tohle určitě není bar pro každého, ale zejména pro příznivce fantasy světa a fantasy literatury.

Rozhodně se mu nedá upřít originalita a to je to, co do něj táhne turisty na návštěvu, dalším plusem baru je, že zaměstnává osoby, které by jinak práci hledaly jen s obtížemi.

Samotná Manila je však vcelku špinavé velkoměsto a při návštěvě Filipín se tam není radno zdržovat příliš dlouho. Kromě toho si myslím, že mají Filipíny mnohem zajímavější a pikantnější bary, třeba ty na ostrovech, poblíž plážových destinací, kde se předvádějí travestité.

Hobbit House

Manila, Filipíny

Hobbit House, v hlavním městě Filipín, čerpá svou inspiraci částečně ze ságy J. R. R. Toliena a jeho fantasy světa, ale v baru najdete i mnoho dalších dekorací.

Hlavním lákadlem je obsluhující personál, který dosahuje vesměs malého, až velmi malého vzrůstu, což opravdu evokuje svět půlčíků, trpaslíků a liliputů.

To může mít tu výhodu, že i s podprůměrnou výškou si zde můžete připadat jako basketbalista. Celý koncept baru vedl k tomu, že Hobbit House byl roce 2010 zařazen na seznam TOP 10 nejbizarnějších a nejpodivnější barů světa, doporučených průvodcem Lonely Planet.

Zde také najdete přesnou polohu baru a informace k aktuální otevírací době vzhledem k aktuální Covidové situaci.

Hobbit House bar Manila