Recenze letištních lounge 7 – Jižní Korea, Soul, INC

Jižní Korea, Soul, Incheon airport, INC

Musím přiznat, že toto byla opravdu velká výzva. Korejské letiště Incheon patří k největším a nejrušnějším na světě a s tím souvisí i obrovský počet lounge, který zde je. Abych stihnul navštívit alespoň všechny lounge do nichž mám volný vstup na mém odletovém terminálu 2, musel jsem si ráno přivstat a začít už v 5 hodin.

Sky Hub Lounge

  • Otevřeno 24 hodin denně, provozním přestávka denně 21:40 – 22:00 hod.
  • Lounge je umístěn ve východním křídle terminálu 2, poblíž gate 268, v patře, za security a pasovou kontrolou, airside.
  • Rating dle PP – 4,5/5.
  • Max. délka pobytu pět hodin.

Recenze lounge

  • První dojem

Už při příchodu do lounge v pět hodin ráno mě překvapila fronta na vstup. Nebyla ale nijak dlouhá a asi po deseti minutách jsem byl uveden obsluhou ke stolu. To souvisí s tím, že je to jeden z mála lounge na letišti, co je v tuto dobu otevřen a tak se sem koncentrují hosté.

Lounge vypadá opravdu dobře, ale není příliš velký, je elegantně a designově zařízen, ve světlých barvách, je umístěn v patře a tak výhled je z vrchu do prostorů gate. Můžete se usadit do pohodlných křesel, na sedačku, nebo k jídelním stolkům, prostor je členěn do několika samostatných sekcí tak, aby se hosté navzájem nerušili.

  • Nabídka alkoholických nápojů

Podle popisu lounge nabízí i tvrdé alkoholické nápoje, ale žádné jsem nemohl najít. Ne tedy, že bych v pět ráno potřeboval panáka, aby se mi netřásly ruce, ale hledal jsem je kvůli této recenzi.

Byla to trochu záhada, ale nakonec jsem je objevil zavřené ve vinotéce. Bylo zde cca 5 lahví poměrně kvalitního alkoholu, mj. poměrně slušná ročníková whisky Talisker, rum, vodka gin, koňak, které však byly všechny uzavřené. A troufám si říci, že tak zůstaly před 99% hostů dokonale utajeny. Jsou zde také pouze vinné sklenky na stopce. Pokud byste chtěli led a sklenky na tvrdý alkohol, nejsou poblíž, ale najdete je až o kus dál. Pokud tedy lounge navštívíte a budete mít před letem chuť na panáka, neztrácejte čas hledáním a miřte rovnou do vinotéky.

Dále zde najdete výběr z několika druhů tichých italských vín, bílá, červená, suchá a polosuchá. Bublinky zde nenajdete. Bílému suchému vínu nebylo co vytknout.

Pro pivaře je zde pak k dispozici pípa s lokálním korejským a chuťově poměrně slušným pivem. Vychlazené sklenice na pivo najdete v lednici.

  • Výběr nealkoholických nápojů

Nealkoholické nápoje jsou umístěné v prosklené lednici vedle bufetu. Obsloužit se můžete sami a najdete zde v plechovkách nabídku běžných nápojů od Coca-Coly, ale také místní džusy a korejské limonády – to je vždy plus, když můžete ochutnat lokální nápoje.

V nabídce je také balená voda, součástí bufetu jsou pak skleněné džbány s čerstvými džusy a korejským ledovým čajem.

Jsou zde také k dispozici automaty na kávu s běžným sortimentem káv a rovněž tak máte na výběr z lokálních i světových značek čajů.

  • Bufet a občerstvení

Bufet je opravdu výkladní skříní tohoto lounge, tak širokou nabídku jen tak někde nenajdete. Toto opravdu nemá chybu.

Nabídka je opravdu velmi pestrá, najdete zde mnoho teplých i studených korejských specialit, včetně těch, co jsem ochutnal ve městě jako street food. Dával jsem si pouze malé degustační porce a nenarazil na nic, co by mně nechutnalo.

  • Profesionalita personálu a přístup k hostům

Zde nelze nalézt žádné výtky. Personál je diskrétní a přátelský a je na první pohled vidět, že je lounge provozováno profesionálně. Obsluha pro vás najde vhodný stůl a usadí vás.

Několik kuchařů bufet pravidelně doplňuje, prázdný stůl je ihned uklizen a připraven pro dalšího hosta a použité nádobí je ze stolu rovněž průběžně odnášeno.

  • Plusy lounge

Pro mě osobně je plusem možnost ochutnat zde mnoho korejských pokrmů, které chutnají opravdu výborně. Plusem jsou také lokální nealkoholické nápoje, destiláty a pro pivaře pak místní točené pivo.

Dalším velmi významným plusem je, že lounge je otevřeno nonstop a můžete zde strávit až pět hodin, což poskytuje příležitost pro nerušenou degustaci, pokud máte dostatek času před odletem.

  • Mínusy lounge

Mínusem lounge jsou pak menší prostory. V době mé návštěvy bylo plně obsazeno, to lze připisovat nočním hodinám. Přes den se dá ale očekávat, že se hosté rovnoměrně rozdělí i mezi ostatní lounge a tak zde může být menší obsazenost.

Je škoda, že v nabídce nejsou také lokální alkoholické nápoje, například makkoli, nebo sodžu.

  • Závěrečné doporučení k návštěvě

Návštěvu lounge lze doporučit a pokud bych měl na tomto letišti čas na návštěvu jen jednoho lounge, doporučuji právě toto, určitě nebudete návštěvou zklamáni. Vysoký rating je plně oprávněný.

Pokud budu mít cestu na toto letiště, určitě se rád vrátím.

Matina

  • Otevřeno denně 7:00 – 22:00 hod.
  • Lounge je umístěn v terminálu 2, poblíž gate 252, v patře, za security a pasovou kontrolou, airside.
  • Rating dle PP – 4,4/5.
  • Max. délka pobytu tři hodiny.

Recenze lounge

  • První dojem

Už při příchodu k lounge krátce po otevření mě překvapila poměrně dlouhá fronta na vstup, ovšem na recepci jim šlo vše rychle od ruky a do pár minut jsem byl uvnitř.

Lounge je to opravdu obrovský a nevypadá jako typický lounge, ale spíše jako restaurace. Pokud bych ho měl k něčemu přirovnat, byla by to restaurace v Ikea. To není žádná výtka, jen abyste nebyli překvapeni, že tento lounge je opravdu pro masy a poměrně rušný. Většinu lounge zabírají jídelní stoly s pohodlnými křesly a je zde i kout pro rodiny s malými dětmi.

Lounge vypadá je elegantně a designově zařízen, ve světlých barvách, je umístěn v patře a tak výhled je z vrchu do prostorů gate.

  • Nabídka alkoholických nápojů

Nabídka alkoholických nápojů je zde omezena na výběr z několika druhů tichých italských vín, bílá, červená, suchá a polosuchá. Víno je umístěno ve vinotéce v centrálním baru. Bublinky zde nenajdete. Bílému suchému vínu nebylo co vytknout. Nečekejte zde však sklenice na stopce.

Pro pivaře je zde pak k dispozici pípa s lokálním korejským a chuťově poměrně slušným pivem. Každý si může sám načepovat.

Žádné destiláty a likéry zde nenajdete.

  • Výběr nealkoholických nápojů

Nealkoholické nápoje jsou výhradně v postmixu v centrálním baru, kde si je každý čepuje sám, je zde na výběr z několika druhů ovocných štáv, ovocných džusů a limonád. Celkem asi 8 druhů.

Zde si určitě vybere každý. Trochu mě zarazila absence skleniček. Pro nealkoholické nápoje zde mají nerezové kovové kelímky. Popravdě je to nezvyk.

Jsou zde také k dispozici automaty na kávu s běžným sortimentem káv a rovněž tak máte na výběr z lokálních i světových značek čajů.

  • Bufet a občerstvení

Bufet je opravdu výkladní skříní tohoto lounge, tak širokou nabídku jen tak někde nenajdete. Toto opravdu nemá chybu.

Nabídka je opravdu velmi pestrá, najdete zde mnoho teplých i studených korejských specialit. Nabídka je ještě o trochu širší než v předchozím Sky hub lounge. Na výběr je také mnoho dezertů.

Ochutnal jsem lososový salát a a korejské kvašené kimchi, obojí bez výhrad.

  • Profesionalita personálu a přístup k hostům

Zde nelze nalézt žádné výtky. Personál je diskrétní a přátelský a je na první pohled vidět, že je lounge provozováno profesionálně.

Několik kuchařů bufet pravidelně doplňuje, prázdný stůl je ihned uklizen a připraven prom dalšího hosta. Zajímavostí je, že špinavé nádobí zde odklízí robot, který ho odveze do kuchyně a poté se opět sám vrátí na své místo – viz foto níže.

  • Plusy lounge

Pro mě osobně je plusem možnost ochutnat zde mnoho korejských pokrmů, které chutnají opravdu výborně. Pokud vám jde zejména o jídlo, tento lounge má nejširší výběr. Plusem je pro pivaře pak místní točené pivo.

  • Mínusy lounge

Mínusem tohoto lounge je pak především velmi omezená nabídka alkoholických nápojů, a pak skutečnost, že víno si zde musíte nalít do obyčejné sklenice, ty na stopce zde nemají. A nejsou zde žádné bublinky ani lokální korejské alkoholické nápoje, což je velká škoda.

Rovněž tak kovové kelímky na nealkoholické nápoje vypadají divně, jako v nějakém nápravném ústavu pro retardované.

  • Závěrečné doporučení k návštěvě

Návštěvu lounge lze doporučit zejména pokud vám jde o bufet. Výběr je široký, přesto bych raději na tomto letišti upřednostnil předchozí Sky hub lounge, které, kde jsem se cítil opravdu jako v lounge.

Lounge L

  • Otevřeno denně, od 07:00 do 21:00 hod.
  • Lounge je umístěn v západním křídle terminálu 2, poblíž gate 231, v patře, za security a pasovou kontrolou, airside.
  • Rating dle PP – 4,4/5.
  • Max. délka pobytu pět hodin.

Recenze lounge

  • První dojem

Do třetího lounge jsem dorazil cca v 8 hodin a neměl už na nic chuť, lounge vypadá už na první pohled opravdu zajímavě, je spíše menší, přibližně jako Sky hub lounge, výhled je opět shora dolů do prostorů gate, což na tomto letišti platí pro všechny lounge.

Lounge vypadá opravdu dobře, je elegantně a designově zařízen, ve světlých barvách, můžete se usadit do pohodlných křesel, na sedačku, nebo k jídelním stolkům, prostor je členěn do několika samostatných sekcí tak, aby se hosté navzájem nerušili.

  • Nabídka alkoholických nápojů

Najdete výběr ze dvou druhů tichých italských vín – bílé a červené. Bublinky zde nenajdete. Bílému vínu nebylo co vytknout.

Pro pivaře je zde pak k dispozici pípa s lokálním korejským a chuťově poměrně slušným pivem.

  • Výběr nealkoholických nápojů

Nealkoholické nápoje jsou umístěné v prosklené lednici vedle bufetu. Obsloužit se můžete sami a najdete zde v plechovkách nabídku běžných nápojů od Coca-Coly. V lednici najdete také balenou vodu.

Součástí bufetu jsou pak skleněné džbány s čerstvými džusy a korejským ledovým čajem.

Jsou zde také k dispozici automaty na kávu s běžným sortimentem káv a rovněž tak máte na výběr z lokálních i světových značek čajů.

  • Bufet a občerstvení

Bufet je zde jen mírně slabší než v již zmíněném Sky hub lounge.

Přesto si dovoluji tvrdit, že si zde něco vybere každý. V nabídce jsou opět zejména korejské speciality. nabídka lokálních pokrmů je v lounge vždy výhoda a umožní vám se seznámit s místní gastronomií.

Dával jsem si pouze malé degustační porce a nenarazil na nic, co by mně nechutnalo.

  • Profesionalita personálu a přístup k hostům

Zde nelze nalézt žádné výtky. Personál je diskrétní a přátelský a je na první pohled vidět, že je lounge provozováno profesionálně.

Obsluha bufet pravidelně doplňuje, prázdný stůl je ihned uklizen a připraven prom dalšího hosta a použité nádobí je ze stolu rovněž průběžně odnášeno.

  • Plusy lounge

Pro mě osobně je plusem možnost ochutnat zde mnoho korejských pokrmů, které chutnají opravdu výborně.

Plusem je pro pivaře pak místní točené pivo.

Dalším velmi významným plusem je, že v lounge můžete strávit až pět hodin, což poskytuje příležitost pro nerušenou degustaci, pokud máte dostatek času před odletem.

  • Mínusy lounge

Mínusem lounge jsou pak menší prostory, což znamená, že ve špičkách může být lounge zcela zaplněno.

Dalším mínusem pak je velmi omezená nabídka vín i ostatních alkoholických nápojů. Velká škoda, že v nabídce nejsou korejské alkoholické nápoje.

  • Závěrečné doporučení k návštěvě

Návštěvu lounge lze doporučit,určitě nebudete zklamáni.

Ale pokud bych měl na tomto letišti čas na návštěvu jen jednoho lounge, upřednostnil bych Sky hub lounge, už kvůli širší nabídce alkoholických nápojů.

Všechny díly