Crodino & Tonic – Spojení hořkých chutí

Nealkoholické koktejly jsou poslední dobou stále populárnější.

Za tímto trendem stojí bezesporu nová generace konzumentů, která se staví ke konzumaci alkoholu umírněným způsobem a spíše než alkoholický nápoj samotný vyhledávají uvolněnou atmosféru, barové prostředí a společnost přátel. U toho všeho ale zároveň také vyžadují rafinovanou chuť a trochu toho barmanského umění.

Tento koktejl si oblíbí především milovníci rafinovaných hořkých chutí, kteří se nespokojí v baru jen s popíjením sladkých limonád.

Italské Crodino

Crodino vzniklo v Itálii v roce 1965. Bylo vytvořeno s jedinečnou hořkosladkou chutí jako ideální nápoj pro ty, kteří dávají přednost nealkoholickému aperitivu. Dnes je italskou klasikou a jeho obliba stále roste po celém světě.

Crodino oblíbili spotřebitelé nejen na italském trhu, ale i za jeho hranice, originální receptura však zůstává od jeho vzniku nezměněna. Jedinečnou chuť aperitivu Crodino si dnes můžete vychutnat v mnoha zemích po celém světě. Stále však s jeho původní autentickou recepturou.

Crodino se vyrábí ve dvou variantách – viz níže.

Náročnost přípravy koktejlu Crodino & Tonic

Je velmi jednoduchá, jednotlivé suroviny se pouze nalijí do větší vinné sklenice a jen lehce promíchají.

Recept na přípravu koktejlu Crodino & Tonic

  1. Připravíme si potřebné ingredience
    • Crodino (jednu láhev 0,1 dl)
    • Tonik dle vlastního výběru na dolití (0,1 dl)
    • Led
    • Plátek citrusu, koktejlovou třešni, či jinou variantu zdobení
  2. Větší sklenici na víno naplníme kostkami ledu až po okraj.
  3. Na led nalijeme celou láhev Crodina.
  4. Dolijeme sklenici stejným množstvím toniku.
  5. Koktejl jen lehce promícháme barovou lžičkou, aby mu zůstala perlivost.
  6. Nad drinkem rozlomíme citrusovou kůru, abychom ho ovoněli.
  7. Zdobíme plátkem plátkem citrusu, koktejlovou třešní či jinou alternativou.
  8. Drink je hotov

Poznámka

Pro přípravu tohoto koktejlu můžete využít obě varianty Crodina a sami posoudit, která vám více chutná.

Tento koktejl je tím pravým osvěžením pro horké letní dny, kdy, vzhledem k velkému množství ledu ve sklenici zůstává dlouho chladný.

Varianty Crodina

Crodino biondo

Nealkoholický aperitiv s jedinečnou hořkosladkou chutí. Šumivý a zlatavý nápoj, který se skvěle hodí k popíjení při západu slunce.

  • Aroma – Přetrvávající pomerančové a ovocné tóny, lehce kořeněné s bylinným nádechem.
  • Barva – Světlá, sytě žlutá s oranžovými odlesky.
  • Chuť – Perlivost s nezaměnitelnou jedinečnou chutí. Otevírá se citrusovými a výraznými pomerančovými tóny, které vedou k podmanivě hořké sladkosti, doplněné o komplexní chutě koření.
  • Dochuť – Sofistikovaný a překvapivý závěr s citrusovou kořeněností a s bylinnými a dřevitými podtóny.

Crodino rosso

Ve variantě Crodino rosso, se tóny červených pomerančů dokonale prolínají s citrusovou hořkostí. Chuť je skutečnou esencí červeného hořkého nealkoholického aperitivu.

  • Aroma – Citrusové tóny červených pomerančů a koření.
  • Barva – Jasně červená s odlesky granátového jablka.
  • Chuť – Svěží tóny červených pomerančů doplněné o typickou kořeněnou hořkost.