Campari Soda – Koktejl z Itálie
Italský kořeněný bitter Campari je jako stvořený pro přípravu výborných koktejlů.
O koktejlu Campari Soda
A právě jedním z těch opravdu jednoduchých a geniální je italský koktejl Campari Soda. Samotné Campari je hořkosladký kořeněný bitter s chutí a vůní pomerančů. Obsahuje 25% alkoholu a to je stále v horkém italském podnebí příliš.
Campari Soda je tak elegantním řešením, jak si vychutnat výborné Campari a zároveň se osvěžit a příliš se neopít. Campari Soda se dá popíjet celé odpoledne a výsledný koktejl bude obsahovat méně alkoholu, než běžné víno.
Potřebné suroviny pro přípravu koktejlu Campari Soda
- Campari – 0,4 dl
- Soda – 0,6 dl
- kostky ledu
- plátek pomeranče na zdobení
Postup přípravy koktejlu Campari Soda
- Sklenici old-fashioned glass (whiskovku) naplníme kostkami ledu
- Na led nalijeme nejprve bitter Campari a poté sodovou vodu
- Lehce promícháme barmanskou lžičkou
- Ozdobíme plátkem pomeranče
- Koktejl je hotov
Z historie Campari Soda
Koktejl Campari Soda najde své využití zejména jako aperitiv.
Ovšem v běžné prodejní síti lze zakoupit tento koktejl pod stejným názvem již namíchaný, připravený ke konzumaci.
Jde o spojení legendárního italského Campari a sody v poměru 40:60. Podávání je velmi rychlé a jednoduché: naplňte sklenici ledem, nalijte lahvičku Campari Soda a ozdobte plátkem pomeranče.
Campari Soda je první „ready to drink“ produkt v historii alkoholických nápojů. Ikonickou lahvičku navrhl již v roce 1932 Fortunato Depero, jeden z nejslavnějších futuristických umělců. Představuje symbol italského designu a umění.
Pokud si chcete koktejl Campari Soda vychutnat jako pravý Ital, připravte si k němu různé druhy antipasti.