Horký drink – Hořící medovina
Hořící medovina je výborná alternativa k u nás tolik oblíbeným horkým koktejlům, jakými jsou svařené víno a také různé druhy punčů.
Pokud tedy chcete v této kategorii koktejlů, nebo horkých drinků ochutnat něco nového, něco netradičního, co možná ani neznáte, je to jasná volba.
Suroviny pro přípravu koktejlu Hořící medovina
Suroviny jsou uvedeny pro jeden drink
- Medovina – 0,5 dl
- Hruškový mošt 100% – 2,0 dl
- Skořice celá – 1 svitek
- Hřebíček 2-3 ks
- Pomeranč – 1 kolečko včetně kůry
- Cukr – dle chuti
Postup práce při přípravě koktejlu Hořící medovina
- Do hrnce dejte hruškový mošt a nechte ho ohřívat.
- Přidejte koření (skořici a hřebíček).
- Pomeranč omyjte pod teplou vodou, kůru vydrhněte houbičkou, osušte a odkrojte z něj kolečko (cca 8-10 mm silné včetně kůry).
- Kolečko pomeranče dejte do hrnce a přidejte cukr dle chuti.
- Obsah hrnce nechte projít varem, aby koření uvolnilo silice a chutě se propojily.
- Následně nechte lehce vychladnout (na cca 70 – 75 stupňů Celsia).
- Přidejte do hrnce medovinu a vše promíchejte.
- Přelijte do skleněného hrnečku.
- Koktejl je hotov.
O koktejlu Hořící medovina
Medovina patří k velmi starým, avšak dnes již polozapomenutým a nepříliš rozšířeným lihovinám.
Dnes ovšem zažívá svojí renesanci, především mezi malovýrobci a dá se pít nejen jako studená, ale hodí se i pro přípravu netradičních horkých koktejlů.
Jedná se o klasické zimní sváteční pití, které vás za chladného počasí výborně zahřeje.
Tento horkých koktejl na zahřátí se také výborně hodí na hory, kde si ho můžete snadno připravit večer po lyžování. Výhodou je, že je nenáročný na suroviny.
Při nákupu si jen dejte pozor na kvalitu surovin – džus potřebujete hruškový 100% a medovina by měla být originální kvašená lihovina, žádná náhražka či nějaký likér s medovou příchutí.
Více o medovině se dočtete zde – Medovina – středověký alkohol – ALKOHOL DRINK