Lahodný aromatický koktejl – Višňový punč

Višňový punč, to je příjemná alternativa ke všem těm svařákům a turbomoštům, které již jistě důvěrně znáte. Pokud chcete ochutnat něco nového s pikantní chutí, višňový punč bude to pravé.

Tento koktejl vás nejen zahřeje, ale příjemně vám také provoní domov, samozřejmě, pouze tehdy, pokud si ho připravujete doma.

Horké koktejly ale patří také do veřejných prostor, na náměstí měst i na vesnické návsi a samozřejmě také na hory, kde jsou spojeny s lyžařskými pobyty. Nikdy nezklamou a vždy vás po náročném dni zahřejí a někdy také uspí. Nejlépe se popíjejí za praskání polínek dřeva v roztopeném krbu.

Recept a postup práce při přípravě koktejlu Višňový punč

Receptura je na 3 – 4 porce.

  1. Připravíme si potřebné ingredience
    • Vodu – 6 dl
    • Cukr – 150 g
    • Alkohol – na punč je nejvhodnější rum či tuzemák – panáka do každé porce, je na vás, zda bude jen malý či si dopřejete ten velký.
    • Mražené, či čerstvé višně, pokud je seženete – 250 g
    • Citrus dle vlastní volby (nejlépe citrón, pomeranč nebo limetka)
    • Skořice – 1 svitek
    • Badyán – 1 kus
    • Hřebíček – 2 ks
  2. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme na kolečka nakrájený citrus, cukr a veškeré koření a vše alespoň pár minut svaříme.
  3. Pokud máme hotový rozvar z koření, přidáme do hrnce višně a necháme je projít alespoň několik minut varem, aby pustily chuť. Nesmíme je však zcela rozvařit.
  4. Rozvar necháme částečně zchladnout na cca 80 stupňů Celsia.
  5. Do poháru či hrnku nalijeme panáka alkoholu – rumu či tuzemáku.
  6. Přidáme horký rozvar společně s rozvařeným ovocem.
  7. Koktejl zdobíme plátkem citrusu, případně višněmi.
  8. Drink je hotov.
  9. Konzumujeme horké.