Představení obsahu webu

Vážení čtenáři a návštěvníci,

rád bych vám představil obsah tohoto internetového baru, online baru a jeho jednotlivé rubriky.

Sekce Magazín je zaměřena především na lifestylová a populárně-naučná témata, které budou reprezentovat zejména reportáže z cest za alkoholem po celém světě, ale také pohledy do historie a dějin alkoholu. Najdete zde vtipné i trapné barové historky, hlášky, vtipy, klubovou scénu, tipy na zajímavé filmy, ale také návody a zkušenosti s vlastní výrobou alkoholu. Představíme si zajímavé osobnosti a jejich příběhy, nejznámější opilce i hvězdy hudební scény a najdete zde také praktické tipy, co kde navštívit a co tam ochutnat.

V Asii máme asijského korespondenta, v Tichomoří a Oceánii máme tichomořského a oceánského korespondenta, v Africe máme severoafrického i jihoafrického korespondenta, V Americe máme severoamerického, karibského i latinskoamerického korespondenta, na Blízkém východě máme blízkovýchodního korespondenta, na Dálném východě dálněvýchodního korespondenta a v Evropě máme korespondentů hned několik a také naše redaktory. A všichni tito naši korespondenti jsou připraveni se přesunovat po celém svém regionu a navštěvovat za vás lihovary, palírny, pálenice, likérky, destilérie, vinařství, vinice, vinárny, pivovary, pivnice, bary, restaurace, restauranty, degustace, hospody, hostince, pohostinství, knajpy, šenky, krčmy, sklepy, sklípky, putyky, taverny, nálevny, nonstopy, tak, aby vy už jste nikam cestovat nemuseli. Naši korespondenti jsou připraveni ochutnávat za vás a to bez ohledu na následky vše co teče, tak aby vy už jste ochutnávat nemuseli a všechny recenze si mohli přečíst v sekci Magazín.

V sekci Koktejly najdete přehledně uspořádané a utříděné české i světové koktejly, a to jak ty známé, tak i méně známé. Dozvíte se jejich historii, složení i postup přípravy tak, abyste je zvládli připravit i v domácím baru jako profesionálové v oboru.

Sekce Domácí bar je připravována ve spolupráci s barmany a bude obsahovat praktické tipy jak si zařídit doma bar, naučíte se zorientovat v barmanském hardware, dozvíte se jaká sklenice je vhodná pro jaký koktejl, jaké jsou potřeba základní sklenice, jaké destiláty, likéry, ale i další suroviny, tak abyste doma zvládli uspořádat bez problémů i větší koktejlovou párty.

V sekci Destiláty a Likéry najdete přehledné členění a recenze jednotlivých druhů nápojů včetně jejich původu a historie výroby.

V sekci Víno si představíme jednotlivé druhy a odrůdy vín, najdete zde recenze z degustací a reportáže z návštěv vinařství. Představíme si také výrobní postupy.

V sekci Pivo se dočtete o pivní kultuře, najdete zde recenze různých pivovarů, značek a druhů piv, nabídku jednotlivých pivovarů, a to jak těch mainstreamových, tak i craft. Vysvětlíme si podrobně postupy, jak se takové pivo vyrábí.

Exclusivo klub je nový unikátní klubový projekt, který připravujeme a hned po zprovoznění si ho představíme samostatně.

Příště si představíme celý náš redakční tým, který pro vás připravuje články na tomto webu.

Pokud je něco co zde už teď postrádáte, máte prostor v diskusi. Pořádáte nějaký zajímavý večírek? Organizujete párty? Máte pro nás námět na reportáž? Použijte prosím email.