Rossini – Italský letní umělecký koktejl
Rossini je další lehký letní italský koktejl, který vám vykouzlí úsměv svou rafinovanou chutí.
Koktejl Rossini reprezentuje italský šarm a klasiku.
Je to jedna z variací na známější a mnohem slavnější koktejl Bellini.
Tento koktejl je v Itálii oblíbený na slavnostních příležitostech a operních večerech.
Náročnost přípravy koktejlu Rossini
Je opravdu jednoduchá, jednotlivé suroviny se pouze nalijí do sklenice, snadnější už to opravdu být ani nemůže.
Správná sklenka pro tento koktejl je flétna na šumivá vína, ve které koktejl vynikne nejvíce.
Recept na přípravu koktejlu Rossini
- Připravíme si potřebné ingredience:
- Prosecco – suché a důkladně vychlazené – 1 dl (2 díly)
- Čerstvé jahodové pyré, případně jahodový džus – 0,5 dl (1 díl)
- Plátek ovoce na zdobení nebo snítka máty, ale nemusí být
- Do sklenice na sekt, nejlépe flétny nalijeme jahodové pyré nebo jahodovou šťávu.
- Obsah sklenice doplníme proseccem.
- Koktejl nemícháme.
- Zdobíme plátkem ovoce, případně snítkou máty.
- Drink je hotov.
Původ a historie koktejlu Rossini
Koktejl Rossini je pojmenovaný po slavném italském hudebním skladateli Gioachinu Rossinim.
Koktejl vznikl jako pokračování tradice uměleckých koktejlů.
Byl vytvořen v 60. letech ve stejném baru, kde se zrodil také koktejl Bellini, ten ale vznikl mnohem dříve – již ve 30. letech.
Jedná se o slavný benátský podnik Harry’s Bar.
Rossini představuje sofistikovanou a lahodnou kombinaci čerstvého jahodového pyré či šťávy a prosecca.
Koktejl kombinuje typické italské produkty, tedy italské jahody a prosecco.
V Itálii si také můžete koupit tento koktejl již namíchaný ve velké láhvi.