Watermelon Fizz – Chuť léta
Dnes si představíme výborný koktejl, který se hodí pro horké letní dny a s jehož konzumací není nutné čekat až nastane podvečer či večer. Tento koktejl se výborně hodí k odpolednímu popíjení, například u bazénu.
Také příprava je snadná a rychlá, vystačíte si s běžnými ingrediencemi. Jediné co potřebujete ze speciálního vybavení je mixér, bez něj to prostě není ono.
Watermelon fizz (tedy melounový fizz) je koktejl, který se skládá z vodního melounu, ginu, čerstvé citronové šťávy, cukrového sirupu, sodové vody a pár lístků máty na zdobení. Tento koktejl patří mezi long drinky a servíruje se do velkého tumbleru.
Suroviny pro přípravu koktejlu Watermelon Fizz
Poznámka – receptura níže je pro dva koktejly.
- Meloun – 200 g netto
- Gin – 120 ml
- Čerstvě vymačkaná citrónová šťáva – 30 ml
- Simple syrup (cukrový sirup) – 15 ml
- Soda na dolití
- Kostky ledu
- Lístky máty na zdobení
- Slámka širší
Postup práce při přípravě koktejlu Watermelon Fizz
- Sklenice na long drink – velký tumbler naplníme kostkami ledu a necháme je chladit
- Meloun očistíme od kůry, nakrájíme na kostky a poctivě vypeckujeme
- Meloun dáme do mixéru, přidáme gin, citrónovou šťávu a cukrový sirup
- Zapneme mixér na maximální rychlost a mixujeme, dokud se neutvoří homogenní směs
- Obsah mixéru nalijeme do sklenic na led
- Sklenice dolijeme sodovou vodou
- Lehce promícháme barmanskou lžičkou
- Ozdobíme kouskem melounu a snítkou máty
- Vložíme slánku
- Koktejl je hotov
Skupina koktejlů fizz
Fizz koktejl je variací na míchané nápoje, které se řadí do kategorie tzv. long drinků. Patří k velmi oblíbeným díky své svěžesti a vynikající chuti. Stručně řečeno, obsahuje lihovinu, kyselou šťávu a vodu sycenou oxidem uhličitým.
Fizz drink se připravuje většinou z jednoho dílu cukrového sirupu, dvou dílů citrónové šťávy a čtyř dílů lihoviny. Podáváme je ve vyšších sklenicích. Doléváme je sodovou vodou nebo jinými sycenými nápoji.
Závěr
Vodní meloun je velmi atraktivní a osvěžující surovinou pro přípravu letních koktejlů.
V našich podmínkách se v zásadě dají sehnat dva (klasický červený a také žlutý). Pokud budete chtít použít jiný druh melounu, ujistěte se, že je dostatečně zralý a uberte na množství, protože cukrové melouny mají tužší dužinu než vodní melouny.
Pokud nejste zrovna příznivci ginu a koktejlů fizz, lze použít jakýkoliv jiný alkohol, vynechte sodu a konec konců pokud si očištěný meloun předem zmrazíte, můžete vynechat i led.
Oblíbené varianty jsou v tomto případě vodní meloun s rumem, případně vodkou.