Přehled italských piv 2/2

Birra Moretti

V roce 1996 Moretti koupila holandská značka Heineken. Italové Heinekenu však byli nešťastní z toho, že jejich milovaného Morettiho vlastní nizozemská pivní společnost, a vyzvali antimonopolní úřad, aby se zapojil. V důsledku neutěšeného italského trhu potřeboval Heineken koupit značku Birra Moretti a vrátit ji pod jménem Birra Castello, italská značka.

Moretti stále vyrábí Heineken a vyrábí se v závodě Heineken v Miláně, je však součástí Birra Castello. Moretti je známé jako lehké pivo ideální pro horký den na italském slunci. Je to pravý vysoce kvalitní ležák vyrobený s vášní pouze z těch nejlepších surovin. Speciálně formulovaná směs chmele může vytvořit ležák, který je dobře vyvážený s některými ovocnými a chmelovými příchutěmi. Dotváří ji mírná hořkost a svěží, čistá dochuť. Má obsah alkoholu 4.6 %. Hlavními složkami jsou sladový ječmen, voda a sladový chmelový extrakt a kukuřice.

Birra Moretti je vynikající pivo, které se hodí k různým italským pokrmům, jako jsou mořské plody a těstoviny. Jednoduchá a svěží chuť tohoto piva vás zavede do kopců v Toskánsku. V celé Evropě a zejména ve Spojeném království Birra Moretti je druhá nejoblíbenější italská značka piva, hned za Peroni Nastro Azzurro

Forst

Když se podíváte na název, je těžké si myslet, že si myslíte, že Forst by bylo obecně italské pivo. Je a vyrábí se v regionu Bolzano, což je vlastně oblast, která je v Itálii dvojjazyčná. Forst vytváří řadu piv, která jsou světlá i tmavá. Pivovar má bohatou minulost, byl založen kolem roku 1857 dvěma podnikateli. Pivovar se původně nacházel v Algundu a tam je dodnes. Nachází se na úpatí italských Alp, pivovar je schopen vařit pivo z pramenité vody, která přirozeně pochází z hor. Tím je zajištěno zachování a nadprůměrnosti ingrediencí, a proto patří mezi nejznámější pivovary v Itálii.

Když zkoušíte pivo Forst Existují dvě nejlepší možnosti: Forst Premium Lager a Forst Sixtus Doppelbock. Obě jsou prémiová piva, která mají výraznou chuť. Forst Premium Lager je ležák s obsahem alkoholu 4.8%. Má úžasnou rovnováhu sladů a chmele a vyznačuje se výraznou vůní s přilnavou a dlouhotrvající hlavou. Výborně se hodí k lehkému vychutnávání, ale perfektně funguje také v kombinaci s různými druhy piv. Jedná se o jemnou chuť a tóny, které nepřehluší, přesto je stále osvěžujícím nápojem k popíjení.

Dalším Forst pivem, které stojí za ochutnání, může být Sixtus Doppelbock. Jde o větší obsah alkoholu, který je 6.5%, což z něj dělá hladký a sladový nápoj. Je to teplé pivo s příchutí kořeněného toastu i karamelu. Nabízí také silnou vůni sladů, které jsou pražené. Dá se zjemnit díky jemnému aroma chmele. Každé z těchto piv má odlišné chutě a vlastnosti, obě jsou však vyráběna z těch nejlepších surovin a pramenité vody přímo z italských Alp.

Ichnusa

Ichnusa je jedno z piv, které vyrábí obyvatelé Sardinie v Itálii. Je to jiná pivní část Heinekenu. Skupina Heineken však zůstává italskou podle seznamu přísad a používaných receptur.

Jméno Ichnusa z roku 1912 je spojeno se Sardinií, protože jde o největší a nejvyhledávanější pivo v regionu. Je to pravý větší dozlatova s ​​vůní chmele a hořkými tóny. Hodí se k italským jídlům. Obsah alkoholu v Ichnuse je 47 %. Středně hořká chuť mu nedovolí vyniknout v jiných ležácích. Je to však příjemná hořká, která dokonale vyvažuje.

Pivo vařil Amsicora C. Capra, který byl uznávaným vinařem. Vydal se na cestu za vývojem dokonalého piva pro obyvatele Sardinie, jehož výsledkem byl Ichnusa. Pivovar musel na 30 let zavřít, protože svět válčil. V roce 1945 se však pivovar znovu otevřel a pivo bylo nejoblíbenější mezi obyvateli Sardinie i ostatními lidmi v Itálii. Ichnusa Lager Beer je světlý ležák, který má vzhled světlé barvy s příjemnou vůní. Je středně osvěžující a osvěžující a má pevnou pěnu.

Lambrate Ghisa

Lambrate Ghisa lze popsat jako příjemně hořké pivo, které je osvěžujícím pivem tmavé, bohaté a tmavé chuti. Pivo má obsah alkoholu 5 % a vzhled husté pěny barvy cappuccino. Je to kouřové pivo typu Stout, které je ochucené aromatem sušeného ovoce jako je například lékořice a kakaa.

Chuť a sytost způsobí, že budete chtít po každém doušku víc. pití tmavého piva, které je v hlavě středně opálené. Pivo je sice bohaté a tmavé, má však jemné chutě, které doplňují jemnou hořkost, která vzniká pálením sladů. Hořkost je dobře vyvážená se sladkým tónem v závěru. má směs mléčné sladkosti a tónů pražení kávy.

Pivo se vyrábí v Birrifico Lambrate, což je pivovar, který sídlí v řemeslné čtvrti Lambrate v Miláně. Je poměrně mladý, byl založen v roce 1996. Od té doby se však stala jedním z nejvyhledávanějších stoutů v zemi. Kouřová chuť spolu s akcenty kávy a karamelu a jemným a jemným hořkým závěrem a jeho „friar’s-frock“ barva z něj dělají jedinečné pivo, které musíte vyzkoušet.

Messina

Messina Beer je známé pivo vařené na Sicílii. Birra Messina je nejznámější receptura, která byla uvařena s důrazem na detail a obětavost a vyrobena z těch nejlepších surovin pocházejících od mistrů sládků. Messina je jedním z ležáků a obsahuje 4.7% alkoholu. Je to krásná zlatá barva, která skutečně vyjadřuje atmosféru a kulturu Sicílie, místa, kde byla vyrobena.

Jeho pěna z Birra Messina je bohatě hladká, jemná a kompaktní a vytváří osvěžující a příjemný nápoj.Chuť nápoje je osvěžující s dobře vyváženou hořkostí a suchým suchým závěrem. V tomto osvěžujícím a suchém nápoji ucítíte chmel a slad. Aby skutečně ocenila Sicílii a vše, co nabízí, vytvořila Messina Birra Messina Cristalli di Sale což je speciálně uvařený nápoj, který má extrémně speciální přísady: Sicilské krystaly soli. Toto je také pivo, které musíte v Itálii vyzkoušet, takže jsme spojili tyto dva pivní styly Messina dohromady.

Birra Messina Cristalli Di Sale je nefiltrovaný ležák s 5% obsah alkoholu. Je to opalizující, zlatavé pivo s hutnou a dlouhotrvající pěnou.Chuť Cristalli Di Sale je nádherná, je hladká a jemná. Je dokonale vyvážený. Je to ovocná a květinová vůně a je o něco vlhčí než standardní Birra Messina. Messina je stejně jako Moretti koupena skupinou Heineken SpA, ale stále se vyrábí na Sicílii a je poctou svému původu díky použití krystalů sicilské soli, které vytvářejí osobité pivo, které nemá obdoby.

Obě odrůdy piva Messina stojí za vyzkoušení.

Angelo Poretti

Angelo Poretti Brewery je italský pivovar, který je součástí Carlsberg, což je dánská skupina. Piva Angelo Poretti se stále drží italského stylu piv a jsou nabitá úžasnými ingrediencemi a osobitými recepturami, aby se odlišila od italských piv. Existuje široký výběr piv pod jménem Angelo Poretti Nicméně dvě nejznámější jsou dvě piva: Birrificio Angelo Poretti 3 Luppoli a Birrifico Angelo Poretti 5 Luppoli Bock Chiara.

Luppoli od Birrificio angel Poretti je osvěžující ležák s vlastnostmi svěžesti a žízně, které z něj dělají ideální pivo k popíjení v letních měsících nebo k pití ke každodennímu jídlu. Má lehké tělo a umírněnou hořkost, díky čemuž je výborným pivem pro ty, kteří nepotřebují žádný příliš silný nápoj. Doporučuje se pít se středomořskou stravou. Jeho hladina alkoholu ve třech Luppoli je 4.8%. Je to Birrifico Angelo Poretti 5 Bock Chiara, lehký Bock se spoustou těla a osobnosti. Toto pivo má ostrou chuť a hladké tělo, které je umocněno jemně hořkou chutí. Nejpříjemnější je s intenzivně ochucenými předkrmy, jako jsou stařené sýry a uzeniny. Pivo má obsah alkoholu 6.5%. Je to pivo typu bock.

Přestože Birrifico Angelo Poretti bylo zakoupeno od Carlsberg Group, historie pivovaru sahá až do roku 1877, kdy byl založen v Induno, Olona. Stále jde o poctu recepturám z minulosti a použitým surovinám a je to znát na širokém výběru prémiových piv, které může Angelo Poretti poskytnout.

Všechny díly