Netradiční pivní koktejly 1/2

S nadcházejícím létem vám přinášíme netradiční zahraniční pivní koktejly zejména z Irska a britských ostrovů. Tyto koktejly a pivní míchačky jsou určeny nejen na léto.

Koktejly mají pro nás lehce netradiční receptury. Ale o co je podivnější složení, o to může být vytříbenější a sofistikovanější jejich chuť. Koktejly to jsou na přípravu i složením surovin velmi jednoduché, což je ideální pro jejich výrobu v domácích podmínkách.

Pokud tedy hledáte co nového zkusit namíchat a máte na to dost odvahy, můžete si upořádat pivní koktejlovou párty a pozvat přátele.

Black & Black (Černý a černý)

Tento pivní koktejl není vlastně nic jiného než nefalšovaný radler.

Potřebujete:

  • Tmavé piv, například stout – 2 dl.
  • Džus z černého rybízu 2 dl.

Bude to tedy sladká, hořká a kyselá záležitost v jednom.

Tady snad jen pozor při nákupu toho džusu, aby to nebyla jen samá chemie místo ovoce.

Black & Tan (Černý a snědý)

Toto je vlastně specifická varianta řezaného piva.

Potřebujete:

  • Koktejl se skládá z 1/2 z piva stylu pale ale – 2 dl.
  • A z 2/2 z piva Guinness – 2 dl.

Lijeme opatrně, aby se nám obě piva smíchala co nejméně a byl tak zřetelný barevný přechod, který bude na tomto pivním koktejlu to, co nejvíce vizuálně zaujme.

Black Velvet (Černý samet)

Černý samet nebude už jen podle složení úplně běžné pití a nedovedu si vůbec představit jak někoho mohlo napadnout smíchat z 1/2 šampaňské a z 2/2 tmavé pivo Stout.

Pokud se pustíte do přípravy, nezapomeňte začít šampaňským a následně sklenici doplnit pivem. Stejně se ale nemohu zbavit pochybností, zda by nebylo vhodnější nepít to jako koktejl, ale každou složku zvlášť. A pokud už trvat na sametu, tak český Velvet.

Tady se hodí pár poznámek:

  • bez záruky
  • na vlastní nebezpečí.

Chelada!

Tento koktej je britská variace na pikantní mexický koktejl Michelada kombinovaný s limetkovým radlerem.

Skládá se lehkého piva (např. Bud, nebo Miller) a čerstvě vymačkané limetkové šťávy. Před mícháním drinku nezapomeňte na slanou krustu na okraji sklenice (potřeme limetkou a poté položíme na talířek se solí) a opatrně při nalévání do sklenice, abychom si jí nepoškodili. Zdobíme segmentem limetky.

Koktejl bude pikantně osvěžující a sůl pak udrží vodu v těle. může být favoritem z dnešního výběru, zejména pro horké letní dny. Už jen kvůli nízkému obsahu alkoholu bude vhodný například na pláž.

Irish Car Bomb (Irská bomba v autě)

Tohle vypadá na retro specialitu ze zlatých časů irské republikánské armády.

Složení je naprosto nezvyklé, základem je Guinness zalitý na hladině irským likérem (sladká smetana s irskou whiskey) a v tom celém je utopený panák irské whiskey i se sklenkou.

Napadá mě variace na naše Magické oko, které je považováno za jeden z nejodpornějších koktejlů. Tohle může chutnat výrazně lépe, už jen kvůli absenci výrazné chuti zelené, ale alkoholu je to pořádná porce na jeden drink. Chuť bude hořkosladká, ale stejně se nemohu zbavit pochybností, zda by nebylo vhodnější pít vše zvlášť. Na druhou stranu pít vše dohromady jako koktejl musí být fakt bomba!

Všechny díly