Nejznámější koktejly z Campari 2/2

Druhým dílem pokračujeme v představování nejznámějších koktejlů, které lze připravit z italského bitteru Campari.

Campari Spritz – Veneziano Spritz

Campari Spritz je další ze slavných a chuťově výborných italských spritzů. Campari Spritz je populární zejména na severu Itálie a je mnohem starší, než u nás známější Aperol Spritz.

Právě bitter Campari dává touto koktejlu jeho hořkou chuť. která je pro většinu těchto italských nápojů spritz typická. Campari jí dodává speciální směs 86 bylin, jeho přesná receptura je však tajná.

Složení koktejlu Campari Spritz

  • Prosecco – 9 cl (3 díly)
  • Campari – 6 cl (2 díly)
  • Soda – 3 cl (1 díl) na dolití
  • Kostky ledu
  • Plátek pomeranče na zdobení
  • Slámka

Více o koktejlu Campari Spritz se dočtete zde – Campari Spritz – Veneziano Spritz – ALKOHOL DRINK.

Americano

Koktejl Americano byl vytvořen v roce v 1860 italským barmanem Gasparem Camparim. Zpočátku měl koktejl název „Milano-Torino“, protože v té době červený vermut Martini Rosso vyráběl í v Turíně, a likér Campari v Miláně.

V roce 1900 obdržel nápoj nové jméno, a přibyla také sodová voda, kterou koktejl Milano-Torino, zkráceně Mi-To neobsahoval.

Složení koktejlu Americano

  • Campari (0,3 dl)
  • Červený vermut (0,3 dl)
  • Sodovou vodu na dolití
  • Kostky ledu
  • plátek, nebo kůru pomeranče na zdobení

Více o koktejlu Americano se dočtete zde – Světové koktejly – Americano – ALKOHOL DRINK.

Negroni

Podle nejznámějšího příběhu bylo Negroni vynalezeno ve Florencii (Itálie) v r. 1919 v kavárně Casoni.

Pojmenováno bylo podle hraběte Camilla Negroniho, který požádal barmana (Fosca Scarselliho), aby mu do jeho oblíbeného nápoje – Americano – přimíchal gin.

Složení koktejlu Negroni

  • Gin (0,3 dl)
  • Vermut sladký červený, např. Cinzano (0,3 dl)
  • Campari (0,3 dl)
  • Kostky ledu
  • plátek pomeranče (lze použít i citron, nebo jiný citrus)

Více o koktejlu Negroni se dočtete zde – Světové koktejly – Negroni – ALKOHOL DRINK

Všechny díly