Oblíbené koktejly z prosecca 2/3
Prosecco je nejrozšířenější šumivé víno na světě. Ročně se ho vyrobí téměř 700 milionů lahví. A drtivá většina se ten rok opravdu stihne i vypít. A to zejména díky tomu, že je mezi konzumenty velmi oblíbené. Z prosecca se také dají namíchat výborné koktejly. A právě další tyto oblíbené drinky si dnes představíme v dalším dílu tohoto seriálu o koktejlech z prosecca.
4. Hugo Spritz
Koktejl Hugo Spritz je sladší varianta Koktejlu Aperol Spritz. Ingredience a složení koktejlu je velmi podobné. Ovšem tento koktejl nemá nic společného s bitterem Aperol a pomeranči. Jeho ochucující složkou je jiný italský likér vyrobený ze sladkých květů černého bezu – Hugo. Vše je pak podtrženo plátkem citrónu a zejména osvěžující chutí máty.
Hugo Spritz pochází z Jižního Tyrolska a pije se nejen v rodné Itálii, ale také v Rakousku, Švýcarsku a Německu. Poprvé byl koktejl připraven v roce 2005, a to barmanem jménem Roland Fruber. Netrvalo dlouho a stal se z něj jeden z nejpopulárnějších letních drinků.
Složení koktejlu Hugo Spritz:
- Prosecco – suché (1 dl) – 5 dílů
- Hugo (0,6 dl) – 3 díly – sladký italský likér z květů černého bezu
- Sodovku (0,4 dl) – 2 díly
- Čerstvou mátu
- Led
- Plátek citrónu na zdobení
- Slámku
Více o koktejlu Hugo Spritz se dočtete zde – Letní koktejl – Hugo Spritz – ALKOHOL DRINK

5. Campari Spritz
Tento koktejl je známý také pod názvem Veneziano Spritz (benátský spritz).
Campari Spritz je další ze slavných a chuťově výborných italských spritzů. Campari Spritz je populární zejména na severu Itálie a je mnohem starší, než u nás známější Aperol Spritz.
Campari Spritz je vlastně stejný koktejl jako Aperol Spritz, tedy nápoj namíchaný z prosecca, perlivé vody a kořeněného bitteru. Tyto nápoje jsou populární hlavně na severu Itálie, kde se podávají jako aperitiv před jídlem.
Složení koktejlu Campari Spritz:
- Prosecco – 9 cl (3 díly)
- Campari – 6 cl (2 díly)
- Soda – 3 cl (1 díl) na dolití
- Kostky ledu
- Plátek pomeranče na zdobení
- Slámka
Více o koktejlu Campari Spritz se dočtete zde – Campari Spritz – Veneziano Spritz – ALKOHOL DRINK

6. Jablečný punč s proseccem
Jak už pozorní čtenáři tohoto webu dobře vědí, punč je koktejl původem z Indie, který se pije jak teplý, tak také studený. A právě jeho studená varianta se připravuje také z prosecca.
Budete potřebovat čerstvou jablečnou šťávu nebo džus, který je posílen vodkou a ochucen ještě citronovou šťávu. To vše je doplněno proseccem ve vysoké flétnové sklence.
Složení koktejlu Jablečný punč s proseccem:
- 80 ml jablečného džusu, nebo čerstvě vylisované jablečné šťávy
- 40 ml vodky
- 2 střiky citronové šťávy
- 80 ml prosecca
Postup práce při přípravě koktejlu Jablečný punč s proseccem:
- Všechny suroviny necháme důkladně vychladit.
- Do vysoké sklenice – flétny nalijeme vodku a přidáme dva střiky citronové šťávy.
- Přidáme jablečnou šťávu.
- Na závěr doplníme sklenku proseccem.
- Lehce promícháme barmanskou lžičkou.
- Koktejl je hotov.


Všechny díly