Horké koktejly 5/9 – Recepty na přípravu punče
V dalším díle našeho seriálu o horkých koktejlech vám přinášíme recepty na přípravu různých druhů punčů. Pokud jste si tedy tento horký koktejl oblíbili, není žádný důvod je neochutnat všechny.
1. Hruškový punč s medem
Tohle může být exkluzivní a stylová záležitost plná chuti.
Suroviny potřebné pro přípravu receptu
- Hruškový mošt nebo 100% hruškový džus – 500 ml
- Bílé víno – 500 ml
- Brandy, nejlépe hruškovice – 200 ml
- Hrušky čerstvé, případně hruškový kompot – 2 ks
- Muškátový oříšek – 1 ks
- Skořice – 2 svitky
- Rozinky – 40 g
- Med na slazení – cca 100 g
Postup práce při přípravě receptu
- Do hrnce dáme koření, zalijeme ho hruškovým moštem, džusem, nebo kompotovou šťávou, přidáme čerstvé oloupané a nakrájené hrušky.
- Do hrnce nastrouháme trochu muškátového oříšku a vše svaříme asi 10 minut.
- Přidáme hruškový kompot (pokud nepoužijeme čerstvé hrušky), rozinky a zalijeme zbytkem džusu/moštu.
- Přidáme víno, brandy a ohříváme na cca 65 stupňů Celsia.
- Med přidáváme až těsně před konzumací.
2. Jablečný punč s karamelem a vanilkou
Pokud milujete jablka, pak si jistě pochutnáte i na jablečném punči, který je výborný a jeho příprava trvá jen pár minut, takže si jej vychutnáte téměř hned.
Suroviny potřebné pro přípravu receptu
- 1 l jablečný džus 100%
- 1 ks vanilkový lusk
- 200 ml rum
- 1 jablko
- 100 g cukr
- 1 svitek skořice
- 5 ks hřebíček
Postup práce při přípravě receptu
- Do hrnce dáme cukr necháme ho zkaramelizovat.
- Mezitím oloupeme a nakrájíme jablko.
- Přidáme cca 2 dl džusu a koření – skořici, hřebíček, nasekaný vanilkový lusk a jablko a vše necháme povařit cca 10 minut.
- Dolijeme zbytek džusu, přidáme rum, zamícháme a ohříváme na cca 70 stupňů Celsia.
3. Pomerančový punč se zázvorem a kardamonem
Stejně jako samotné ingredience i jejich množství můžete přizpůsobit vlastním chutím, takže se jedná spíše o orientační návod.
Suroviny potřebné pro přípravu receptu
- Víno podle vlastního výběru – lze použít červené, růžové i bílé – 700 ml
- Tuzemák – 250 ml
- Pomerančový džus 100% – 1000 ml
- Citrón – 1 ks
- Pomeranč – 1 ks
- Cukr – 150 g
- Zázvor – 20 g.
- Kardamon – cca 5 tobolek
Postup práce při přípravě receptu
- Do hrnce nastrouháme zázvor, přidáme kardamon, cukr a trochu pomerančového džusu a vše začneme ohřívat.
- Přidáme kůru z citrónu a pomeranče a vše svaříme cca 10 minut.
- Mezitím citrón i pomeranč nakrájíme na tenká kolečka a přidáme do hrnce
- Do horkého rozvaru nalijeme zbytek džusu, víno i tuzemák.
- Vše zamícháme a ohříváme na cca 71 stupňů Celsia.
Všechny díly
- Horké koktejly 1/9 – Úvod do problematiky – ALKOHOL DRINK
- Horké koktejly 2/9 – Svařené víno, teorie svařáku – ALKOHOL DRINK
- Horké koktejly 3/9 – Svařené víno, recepty na svařák – ALKOHOL DRINK
- Horké koktejly 4/9 – Punč a teorie o punči – ALKOHOL DRINK
- Horké koktejly 5/9 – Recepty na přípravu punče – ALKOHOL DRINK
- Horké koktejly 6/9 – Teorie o přípravě grogu – ALKOHOL DRINK
- Horké koktejly 7/9 – Receptury na přípravu grogu – ALKOHOL DRINK
- Horké koktejly 8/9 – Horká medovina, cider i pivo – ALKOHOL DRINK
- Horké koktejly 9/9 – Kávy s alkoholem, Bombardino, ad. – ALKOHOL DRINK