Horké koktejly 5/9 – Recepty na přípravu punče

V dalším díle našeho seriálu o horkých koktejlech vám přinášíme recepty na přípravu různých druhů punčů. Pokud jste si tedy tento horký koktejl oblíbili, není žádný důvod je neochutnat všechny.

1. Hruškový punč s medem

Tohle může být exkluzivní a stylová záležitost plná chuti.

Suroviny potřebné pro přípravu receptu

  • Hruškový mošt nebo 100% hruškový džus – 500 ml
  • Bílé víno – 500 ml
  • Brandy, nejlépe hruškovice – 200 ml
  • Hrušky čerstvé, případně hruškový kompot – 2 ks
  • Muškátový oříšek – 1 ks
  • Skořice – 2 svitky
  • Rozinky – 40 g
  • Med na slazení – cca 100 g

Postup práce při přípravě receptu

  1. Do hrnce dáme koření, zalijeme ho hruškovým moštem, džusem, nebo kompotovou šťávou, přidáme čerstvé oloupané a nakrájené hrušky.
  2. Do hrnce nastrouháme trochu muškátového oříšku a vše svaříme asi 10 minut.
  3. Přidáme hruškový kompot (pokud nepoužijeme čerstvé hrušky), rozinky a zalijeme zbytkem džusu/moštu.
  4. Přidáme víno, brandy a ohříváme na cca 65 stupňů Celsia.
  5. Med přidáváme až těsně před konzumací.

2. Jablečný punč s karamelem a vanilkou

Pokud milujete jablka, pak si jistě pochutnáte i na jablečném punči, který je výborný a jeho příprava trvá jen pár minut, takže si jej vychutnáte téměř hned.

Suroviny potřebné pro přípravu receptu

  • 1 l jablečný džus 100%
  • 1 ks vanilkový lusk
  • 200 ml rum
  • 1 jablko
  • 100 g cukr
  • 1 svitek skořice
  • 5 ks hřebíček

Postup práce při přípravě receptu

  1. Do hrnce dáme cukr necháme ho zkaramelizovat.
  2. Mezitím oloupeme a nakrájíme jablko.
  3. Přidáme cca 2 dl džusu a koření – skořici, hřebíček, nasekaný vanilkový lusk a jablko a vše necháme povařit cca 10 minut.
  4. Dolijeme zbytek džusu, přidáme rum, zamícháme a ohříváme na cca 70 stupňů Celsia.

3. Pomerančový punč se zázvorem a kardamonem

Stejně jako samotné ingredience i jejich množství můžete přizpůsobit vlastním chutím, takže se jedná spíše o orientační návod.

Suroviny potřebné pro přípravu receptu

  • Víno podle vlastního výběru – lze použít červené, růžové i bílé – 700 ml
  • Tuzemák – 250 ml
  • Pomerančový džus 100% – 1000 ml
  • Citrón – 1 ks
  • Pomeranč – 1 ks
  • Cukr – 150 g
  • Zázvor – 20 g.
  • Kardamon – cca 5 tobolek

Postup práce při přípravě receptu

  1. Do hrnce nastrouháme zázvor, přidáme kardamon, cukr a trochu pomerančového džusu a vše začneme ohřívat.
  2. Přidáme kůru z citrónu a pomeranče a vše svaříme cca 10 minut.
  3. Mezitím citrón i pomeranč nakrájíme na tenká kolečka a přidáme do hrnce
  4. Do horkého rozvaru nalijeme zbytek džusu, víno i tuzemák.
  5. Vše zamícháme a ohříváme na cca 71 stupňů Celsia.

Všechny díly