Netradiční pivní koktejly 2/2

Ve druhém díle článku o netradičních zahraničních pivních koktejlech zejména z Irska a britských ostrovů vám přinášíme další, pro nás poněkud neobvyklé receptury. Tyto koktejly a pivní míchačky jsou určeny nejen na léto.

Pokud tedy hledáte zajímavou inspiraci nového zkusit namíchat a máte dost kuráže, můžete si zkusit umíchat následující koktejly v domácích podmínkách a pozvat přátele, třeba některé opravdu zachutnají.

Red Eye (Červené oko)

Tento koktejl připomíná pivní verzi Bloody Mary.

Potřebujete:

  • 1,5 dl světlého piva
  • 1,5 dl čerstvé rajčatové šťávy, nebo tomatového džusu
  • Střik tabasca, případně pepř
  • Zdobí se segmentem limetky

Do sklenice nalijeme džus cca do 1/2 a 2/2 doplníme pivem. Ostatní suroviny lze i vynechat. Lehce promícháme barmanskou lžičkou a je hotovo.

Shandy (Šikula)

Tak tohle není nic jiného, než další pivní limonáda, nebo-li radler.

Potřebujete:

  • Koktejl se skládá z jedné poloviny ze světlého ležáku
  • Z druhé poloviny z citronové limonády
  • Kolečko citrónu na zdobení

Lehce promíchejte, ozdobte kolečkem citrónu a máte hotovo.

Bude to lehké a sladkokyselé pití, pro milovníky radlerů je to ideální letní drink.

Snakebite (Hadí uštknutí)

Tato pivní míchačka vypadá lehce podivně, ale v nějakém londýnském baru receptura si barmana nepřekvapí.

Potřebujete tedy:

  • Pivo a zde máte na výběr buď světlý ležák, nebo tmavé pivo stout – 2 dl.
  • Cider (zkvašený jablečný mošt, lehce perlivý a alkoholický). – 2 dl.

Do 1/2 sklenice nalijte cider a poté opatrně lijte do 2/2 sklenice pivo tak, aby byl zřetelný barevný přechod mezi jednotlivými vrstvami a máte hotovo.

Při konzumaci pak máte na výběr, zda budete pít po vrstvách či zamícháte barmanskou lžičkou.

Předpokládám, že důvod proč se koktejl jmenuje Hadí uštknutí spočívá v zákeřnosti tohoto drinku, který obsahuje poměrně dost alkoholu, který ale dovedně maskuje sladkým ciderem. Může to být snadno pitelné, ale je jen otázkou času než vás to úplně opije.

Summer Hoedown (Letní dupák)

Další sladká záležitost do piva.

Potřebujete:

  • Kostky vodního melounu – přiměřeně (20% objemu sklenice)
  • triole sec – 15 ml
  • Hnědý cukr – 2 lžičky
  • Světlé pivo

Tohle si schovejte na opravdu horké letní dny – rozmačkejte meloun muddlerem společně s cukrem a triple sec a smíchejte ho v poměru cca 1 : 4 se světlým pivem, jako je například Hoegaarden, nebo vyzkoušejte některé z českých či bavorských pšeničných piv.

Pokud nemáte meloun, nic se neděje, Hoegaarden se dá koupit již ochucený ovocem.

Všechny díly