5x Sladké koktejly z piva

V dnešním článku vám přinášíme další tipy na pivní koktejly. Tentokrát jsme vybrali sladší varianty, které jsou vhodné zejména na léto.

V současnosti, v době boomu řemeslných piv už asi nikoho nepřekvapí, že pivo může prakticky chutnat jakkoliv a typická hořkost může být přebita kyselostí, nebo i sladkostí. Ještě před pár lety, případně desetiletím, by nikoho v běžné české hospodě ani nenapadlo dávat do piva cokoliv sladkého. Vrcholem kreativity byl koktejl Magické oko (pivo a zelená), který je však všeobecně považován za mimořádně odporný. Doufáme, že pivní koktejly, které najdete v následujících recepturách budou mít větší úspěch. A alespoň jeden z nich se stane vaším letním favoritem.

1. Tango

Tohle bude sladká záležitost, ale vzhledem k nízkému obsahu alkoholu to může být ideální osvěžení do horkých letních dní, obzvláště, pokud nebudete spěchat s konzumací a necháte led roztát a koktejl jím ještě naředit.

  • Do půllitru nebo sklenice dejte nejdříve do 1/2 led
  • Na led nalijte 4 cl grenadiny (pozor na umělé náhražky)
  • Zalijte světlým pivem, nejlépe ležákem
  • Lehce promíchejte barmanskou lžičkou
  • Můžete přidat i segmenty limetek a máte hotovo

2. Mixer

  • Potřebujete půllitr piva, nejlépe ležák
  • Jagermeister 0,5 dl
  • Upijte pivo, aby se panák vešel a poté ho vlijte do piva
  • Pozor při konzumaci, sladký Jagermeister ochutí pivo a společně to dovedně dokáže maskovat alkohol, ale jeden koktejl je to samé, jako vypít dvě silná piva najednou.

3. U-boat (Ponorka)

Tohle je speciální německá varianta výše uvedeného koktejlu, ovšem panák se vkládá společně se sklenkou, jako u našeho pivního koktejlu Magické oko a pivo je Heineken (není podmínkou).

Němci mají však v receptuře jiný trik – panák vkládají obráceně, tedy vzhůru nohama. Nemá smysl popisovat jak se jim to povedlo, je na to speciální grif, který uvidíte ve videu níže.

4. Blue Beer (Modré pivo)

Název je trochu matoucí, protože výsledná barva nebude blankytně modrá, ale spíše do zelena, protože likér reaguje s pivem. Likér má hořkosladkou chuť po pomerančích. Tohle může i výborně chutnat.

  • Do sklenice dáme do 1/2 led
  • Na něj nalijeme panáka 0,4 dl pomerančového likéru Curacao (má modrou barvu)
  • Sklenici dolijeme až po okraj světlým pivem, nejlépe ležákem.
  • Promícháme barmanskou lžičkou a můžeme ozdobit segmentem limetky

5. Tagada

Tohle musí být neuvěřitelně přeslazená záležitost, posuďte sami:

  • Do sklenice dáme panáka 0,5 dl jahodového sirupu (kvalitní pouze z jahod), případně můžeme použít jahodovou marmeládu
  • Zalijeme třetinkou světlého lehčího piva