Velké party drinky a kýble s koktejly

Tohle je hodně bizarní záležitost, které by se měl na veřejnosti každý, komu záleží na vlastní důstojnosti, ve vlastním zájmu vyhnout. Není to ani nic hygienického, protože slámky se všem už po prvním napití promíchají a většina lidí prostě nechce sdílet drink s někým dalším.

Příprava a konzumace velkých party drinků a kýblů s koktejly má své opodstatnění snad jen na opileckých studentských večírcích jako party hra, u které jde především o promile a nikoliv o styl. Jako hra, která má za cíl co nejdříve opít děvčata, to ale může mít úspěch.

Existuje velké množství podniků, které se na party akce specializují a poznáte je snadno, podle personálu, který zejména v plážových oblastech nahání do těchto rádoby in barů hosty. Tyto bary jsou typické pro plážové resorty v Thajsku, Malajsii, Indonésii, na Filipínách, ad. Ale setkat se s nimi můžete setkat i v Evropě, vyhlášený je tímto například španělský party ostrov – Ibiza, ale tento fenomén už propukl i do center evropských měst, Prahu nevyjímaje.

Tyto podniky cílí na skupiny mladých pijáků, kteří hledají podnik, kde by se mohli snadno opít, při konzumaci alkoholu se navzájem hecují, jsou velmi hluční a následně již řádně opilí vyhledávají další zábavu, ať už se jedná o opilecké potyčky, nebo návštěvu striptýzových klubů, vykřičených domů a dalších nočních podniků.

Do těchto velkých koktejlů a party kýblů se také používají nepříliš kvalitní suroviny, protože opilcům na takových večírcích je už prakticky jedno co pijí a o to těžší pak bývá následná kocovina. Mnohdy se barmani ani příliš nesnaží a do velkých koktejlů či party kýblů nalijí od oka vše co jim přijde pod ruku, zasypou to spoustou ledu, zamíchají plastovou lžící určenou na dětská pískoviště a na závěr to vše korunují tím, že do kýble vloží vzhůru nohama celou láhev laciného destilátu.

Recepty na velké party drinky a kýble s koktejly

Big Cosmo

  1. Připravíme si potřebné ingredience:
    • Vodku 5 dl
    • Pomerančový likér 2 dl
    • Čerstvou limetkovou šťávu 2 dl
    • Brusinkový džus 5 dl
    • Led
    • Dlouhé party slámky
    • Zdobení dle vlastního vkusu a fantazie
  2. Party kýbl naplníme ledem.
  3. Na led nalijeme všechny tekuté ingredience.
  4. Promícháme a případně doplníme dalším ledem.
  5. Ozdobíme, vložíme dlouhé slámky a ihned podáváme.

Big Mojito

  1. Připravíme si potřebné ingredience:
    • Bílý rum 5 dl
    • Limetku 5 kusů
    • Třtinový cukr – 100 gramů
    • Mátu – 2 hrsti lístků
    • Sodovou vodu
    • Led
    • Dlouhé party slámky
    • Zdobení dle vlastního vkusu a fantazie
  2. Do party kýble dáme cukr, mátu a na čtvrtiny nakrájené segmenty limetek.
  3. Vše velmi důkladně pomačkáme, aby limetky i máta pustily co nejvíce šťávy.
  4. Přidáme rum a vše důkladně promícháme.
  5. Kýbl naplníme ledem.
  6. Kýbl dolijeme sodou a už jen lehce promícháme.
  7. Ozdobíme, vložíme dlouhé slámky a ihned podáváme.

Big Margarita

  1. Připravíme si potřebné ingredience:
    • Tequilu 7 dl
    • Pomerančový likér 3,5 dl
    • Čerstvou limetkovou šťávu, nebo džus 3,5 dl
    • Sůl, nejlépe mořskou
    • Led
    • Dlouhé party slámky
    • Zdobení dle vlastního vkusu a fantazie.
  2. Všechny tekuté ingredience dále do party kýblu a důkladně promícháme.
  3. Kýbl doplníme po okraj kostkami ledu.
  4. Ozdobíme, vložíme dlouhé slámky a ihned podáváme.
  5. Sůl necháme v samostatné misce k dispozici konzumentům.

Výše uvedené berte pouze jako příklady. Receptů je samozřejmě velké množství a existuje mnoho oblíbených koktejlů, které lze připravit v party velikosti.

Tip na závěr

Pokud už takový podnik navštívíte, zpravidla se nespecializuje pouze na příznivce velkých koktejlů, ale má v nabídce také pivo a samozřejmě, jak jinak, než opět v party kýblech.

Netřeba zdůrazňovat, že lahvové pivo je v takovém podniku mnohem lepší volba, už jen proto, že na lahvovém pivu nemá podnik možnost prakticky co zkazit a kýbl s ledem vám v tomto případě ideálně poslouží jako velký chladič.

Výhodou je, že je touto formou možné si tak mnohdy vychutnat hned několik značek či druhů a piva a uspořádat si tak vlastní, soukromou, degustaci.